Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα μέτρα για ενέργεια ίσως παραταθούν – «Δεν θα αφήσουμε αδύναμους να παγώσουν»

Άδωνις Γεωργιάδης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: Ο Αντώνης Κανάκης οφείλει ένα δημόσιο συγγνώμη στη Λίνα Μενδώνη

Στις αυξήσεις στην ενέργεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως: «Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου».

«Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την ενέργεια και πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας». Σημείωσε, δε, ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%: «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα».

«Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα», είπε και πρόσθεσε ότι «Η επιβάρυνση στο ρεύμα, θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, ενώ στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%».

Υπογράμμισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες. Τέλος, αναφερόμενος στις παρελάσεις σημείωσε ότι, πρέπει να γίνουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις