Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα έρθουν αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν, ωστόσο η Γενική Γραμματεία, σε επίπεδο υπηρεσιών, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όταν θα υπάρξει ένα προσχέδιο, «στο οποίο θα έχουμε καταλήξει, τότε είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει και ο θεσμικός διάλογος με όλους του φορείς, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των λαϊκών αγορών», τονίζοντας ότι μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, «ο διάλογος με όλους θα είναι εξαντλητικός».

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την περίοδο της πανδημίας, επεσήμανε «έχω αποδείξει ότι είμαι μάλλον ο πιο φιλικός μέχρι σήμερα υπουργός του ελληνικού κράτους με τις λαϊκές αγορές», για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να καταστρέψουμε τις λαϊκές αγορές».

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα δοθούν στους παραγωγούς πόροι και «εργαλεία» από το ΕΣΠΑ και απέρριψε ως «απαξιωτικό» να θεωρούμε τους παραγωγούς και του εμπόρους των λαϊκών αγορών ως κατώτερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Για το σύστημα των «μοριοδοτήσεων» σχετικά με τους πλειστηριασμούς θέσεων στις λαϊκές αγορές, ο Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «δεν έχουμε πει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει δύο διδακτορικά τέτοια προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν».

Ο κ. Μπούμπας αντιτάχθηκε με τις σκέψεις να «ανοίξουν» οι λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εμπορίας, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα εκτοπίσει από τις θέσεις τους τους υφιστάμενους παραγωγούς και θα χαθεί ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, που είναι να προωθούνται τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές». «Θα ανοίξουμε την κερκόπορτα, ώστε οι λαϊκές αγορές να μετατραπούν σε υπαίθριες εμπορικές αγορές», πρόσθεσε

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
9