Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τριπλό ρεκόρ το 2022 σε επενδύσεις, εξαγωγές και τουριστικές εισπράξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τριπλό ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές και εισπράξεις από τον τουρισμό θα πετύχει η ελληνική οικονομία το 2022, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μήνυμα του προς το συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022».

«Εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την ελληνική οικονομία και πρόσθεσε: «Κατά το 1ο εξάμηνο του 2022 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 11% σε σχέση με το 2021 όποτε είχαμε ρεκόρ 30 ετών.

Είναι βέβαιο ότι εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις που επί σειρά ετών είχαν “κολλήσει” – όπως το Ελληνικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αυτά σημειώνονται εν μέσω πανδημίας και πολέμου. «Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε ηρεμία και γαλήνη όπως την περίοδο 2015-2019», πρόσθεσε. Έκανε λόγο για συλλογική επιτυχία, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά του ελληνικού λαού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι παγκόσμιες συνθήκες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία. «Ο πληθωρισμός που είναι εισαγόμενος, είναι πραγματικότητα. Και αυτό όμως, όπως και την άνοδο των επιτοκίων θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 70
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16