Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άδωνις: Και να συμφωνούμε για το Σκοπιανό, δεν θα τους διευκολύνουμε

Άδωνις: Και να συμφωνούμε για το Σκοπιανό, δεν θα τους διευκολύνουμε

Θέμα δεδηλωμένης για το Σκοπιανό βάζει μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το Σκοπιανό και πάει στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα την ψηφίσει. Επιτίθεται και στη Βασιλική Θάνου, την οποία χαρακτηρίζει κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Στην ερώτηση εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Προσθέτει ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. «Αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις θα ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».

Αναφερόμενος στη Βασιλική Θάνου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως η περίπτωσή της δεν έχει καμία σχέση με εκείνες του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Παναγιώτη Πικραμμένου. «Εδώ έχουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που προφανώς είχε προσυμφωνήσει αυτή τη θέση με την κυβέρνηση και βρέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού μέσα σε οκτώ μέρες, ενώ προηγουμένως είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με σειρά κινήσεών της και πολλοί την είχαν κατηγορήσει ότι ως πρόεδρος ενεργούσε ως κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Και, εκτός από αυτό, η κυρία Θάνου πάει σε και κυβέρνηση που πολεμά και υβρίζει τη Δικαιοσύνη. Η τοποθέτησή της στο γραφείο του πρωθυπουργό μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή».

Τονίζει δε ότι μπορεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφού συνταξιοδοτήθηκε, να έχει δικαίωμα να πάει όπου θέλει καθώς είναι νόμιμο «το θέμα είναι αν είναι και ηθικό. (…) η κυρία Θάνου με τη μετακίνησή της στο γραφείο Τσίπρα απέδειξε ότι λειτουργούσε σαν κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε πρόεδρο του Αρείου Πάγου που επί δυο χρόνια δεν έκανε τη δουλειά της Δικαιοσύνης, αλλά τη δουλειά του κόμματος που υποστήριζε, όπως θεωρούν κάποιοι. Με τις κινήσεις της έπληξε το κύρος της Δικαιοσύνης και δεν είχε δικαίωμα να το κάνει».

Όσον αφορά στον Πάνο Καμμένο και την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του με λιμενικό λέει πως το θέμα δεν τελειώνει με την απόρριψη της εξεταστικής αλλά μόλις τώρα αρχίζει και διευκρινίζει ότι «δεν κινούμαστε από σκοπιμότητα αλλά από δικαιοσύνη, καθώς υπάρχει καταγγελία Μαρινάκη ότι προσπάθησαν να τον κλείσουν φυλακή για πολιτικούς λόγους». Καταγγελία που από όποιον πολίτη αν προερχόταν, συμπληρώνει, «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψάξουμε».

Εκτιμά ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι «παρά φύσιν και αργά ή γρήγορα θα λήξει. Έχουμε ζητήσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση. Το με ποιον τρόπο θα πέσει η κυβέρνηση είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το θέμα είναι να πέσουν».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι θα επιχειρηθεί «βεβιασμένη έξοδος ώστε να αλλάξει η ατζέντα» σημειώνοντας ότι υπό την παρούσα συγκυρία το μείζον δεν είναι το επιτόκιο αλλά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε