Πολιτική

Άδωνις σε Πολάκη: “Λογιστική η μαύρη τρύπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Δεν αφορά στη δική μου θητεία”

πάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που έσπευσε να... πανηγυρίσει για τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή περί “μαύρης τρύπας” ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί της δικής του θητείας, δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αφορμή για να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε η δήλωση περί “μαύρης τρύπας”, του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε:

“Δυστυχώς, ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου 2007-2014 του ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: “Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010.

Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη.

Όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ.

Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι”, κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Όλυμπο: «Νέος αναπτυξιακός πυλώνας» μετά την ένταξη στην UNESCO – 400 εκατ. ευρώ για την ορεινή ανάπτυξη
Στόχος η επέκταση του Πάρκου κατά 60% - Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με στίχους του Κωστή Παλαμά - «Η Ελλάδα έχει ακόμη κορυφές που δεν έχει πατήσει»
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την ένταξη του Ολύμπου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (Πηγή φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Πυρά» Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη για τις επιστολές Μητσοτάκη και τα «Γαλάζια σου γράμματα»: «Ειρωνείες» και «εύκολη αντιπολίτευση»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στην ειρωνική αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις επιστολές του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν και παραθέτει τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού
Παύλος Μαρινάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Παπασταύρου για δημοσιεύματα περί πιέσεων από Γκιλφόιλ: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα» – «Σε ιστορικά υψηλό οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ»
Τι απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal και τις φερόμενες παρεμβάσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας - Τι είπε για Chevron, ExxonMobil και τις ενεργειακές επενδύσεις
Σταύρος Παπασταύρου 6
Μιχελογιαννάκης για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ μετά τη περατζάδα από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: «Γιατί να μην είμαι αξιόπιστος;» – Τι λέει για Τσίπρα
Αυτοκριτική για το τρίτο μνημόνιο και την απεργία πείνας του 2014, αιχμές για τον χώρο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Μιχελογιαννάκης και Τσίπρας