Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αέρας συμφωνίας με τους δανειστές – Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς

Αέρας συμφωνίας με τους δανειστές – Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς

Tελικά η εμπλοκή της τελευταίας στιγμής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα φαίνεται πως βρήκε λύση και έτσι σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, τη Δευτέρα θα ληφθεί η σχετική απόφαση του ESM για εκταμίευση της δόσης, ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάζει το Eurogroup.

Φαίνεται πως οι δανειστές με την ελληνική κυβέρνηση έχουν φτάσει σχεδόν σε συμφωνία και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσοστό κάλυψης για τους πλειστηριασμούς θα κυμαινεται τελικά μεταξύ 58 έως 62%.

Μάλιστα, στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη θα είναι “σκούπα” και θα περιλαμβάνει τα πάντα, από πλειστηριασμούς και 100 δόσεις μέχρι ισοδύναμα για ΦΠΑ εκπαίδευσης, νέα τέλη κυκλοφορίας και γενόσημα.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο με σειρά νέων προαπαιτούμενων μέτρων. Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση διαδικασία που θα αναπτυχθεί θα είναι το σχετικό νομοσχέδιο να συζητηθεί την Τετάρτη, σε κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής, και την Πέμπτη να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε