Πολιτική

Αφγανιστάν: Το κυβερνητικό αεροσκάφος επιστρέφει από την Καμπούλ με εντολή του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε σταλεί για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό Αφγανών διερμηνέων, επιστρέφει από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στην Αθήνα, με εντολή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ μαζί διπλωμάτες καθώς επίσης με άνδρες των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να συνδράμει στον απεγκλωβισμό αφγανών διερμηνέων και των οικογενειών τους από την Καμπούλ, επιστρέφει στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών που είχε το συντονισμό της επιχείρησης, έδωσε εντολή να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα χωρίς να καταφέρει να εντοπίσει τους διερμηνείς, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν εντολή να φύγουν όλοι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας αποχώρησαν οι αποστολές και άλλων χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συνεχίζεται η κόντρα τους – «Θα της κάνω μήνυση τη Δευτέρα», «μιλάμε για παρακράτος»
Ο υπουργός Υγείας έκανε παρέμβαση στον αέρα του «Χαμογέλα και πάλι» και ακολούθησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με την μεταξύ τους σύγκρουση να μην έχει τέλος
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
15
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
6