Πολιτική

Άγγελος Μπρατάκος: Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά ένα ιστορικό της στέλεχος

Θλίψη σκόρπισε στη Νέα Δημοκρατία η είδηση πως πέθανε ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός Διευθυντής του κόμματος, Άγγελος Μπρατάκος, ο οποίος και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με επίσημη δήλωση τη θλίψη του, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνέχεια βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποχαιρέτησαν τον Άγγελο Μπρατάκο…

«Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε με συνέπεια την παράταξη, από οποιαδήποτε θέση και επί σειρά πολλών ετών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τη θλίψη του εκφράζει και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Άγγελο Μπρατάκο, πολύτιμο συνεργάτη και αγαπητό φίλο. Ο Άγγελος ζούσε και πολιτευόταν προασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και της πατρίδας. Θερμά συλληπητήρια στον Γιάννη και σε όλη την οικογένεια».

Δείτε την

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Άγγελου Μπρατάκου εξέφρασε στην οικογένειά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα μέρος της ιστορίας της. Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε την παράταξη και την πολιτική ζωή με ήθος και αφοσίωση» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δείτε την

Ποιος ήταν ο Άγγελος Μπρατάκος

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996. Ηταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
20