Πολιτική

Άγγελος Μπρατάκος: Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά ένα ιστορικό της στέλεχος

Θλίψη σκόρπισε στη Νέα Δημοκρατία η είδηση πως πέθανε ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός Διευθυντής του κόμματος, Άγγελος Μπρατάκος, ο οποίος και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με επίσημη δήλωση τη θλίψη του, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνέχεια βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποχαιρέτησαν τον Άγγελο Μπρατάκο…

«Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε με συνέπεια την παράταξη, από οποιαδήποτε θέση και επί σειρά πολλών ετών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τη θλίψη του εκφράζει και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Άγγελο Μπρατάκο, πολύτιμο συνεργάτη και αγαπητό φίλο. Ο Άγγελος ζούσε και πολιτευόταν προασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και της πατρίδας. Θερμά συλληπητήρια στον Γιάννη και σε όλη την οικογένεια».

Δείτε την

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Άγγελου Μπρατάκου εξέφρασε στην οικογένειά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η Νέα Δημοκρατία έχασε σήμερα ένα μέρος της ιστορίας της. Ο Άγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε την παράταξη και την πολιτική ζωή με ήθος και αφοσίωση» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δείτε την

Ποιος ήταν ο Άγγελος Μπρατάκος

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996. Ηταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
9
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 8
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου