Πολιτική

Άγγελος Συρίγος: Χρόνιο πρόβλημα η έλλειψη αιθουσών στα πανεπιστήμια – Βρέθηκε οικόπεδο για το ΟΠΑ

O υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μίλησε για το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών στα πανεπιστήμια με αφορμή την πτώση του φοιτητή στο Αριστοτέλειο. Ο υφυπουργός μίλησε από την Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της διαδικασίας κύρωσης εκπαιδευτικής συμφωνίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με αφορμή την πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο κτιρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Νομική, την ώρα που παρακολουθούσε μάθημα, ο Άγγελος Συρίγος σημείωσε πως είναι γεγονός ότι τα κεντρικά πανεπιστήμια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν ως χρόνιο πρόβλημα την έλλειψη αιθουσών.

Όπως τόνισε, δεν είναι εύκολο, στον πυκνό αστικό ιστό, να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις. Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι: «Ήδη κάνουμε αυτήν τη στιγμή προσπάθεια με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπάρχει ένα μοναδικό μεγάλο οικόπεδο στην περιοχή της Κυψέλης και κοιτάζουμε να το αγοράσουμε σε αμέσως επόμενο διάστημα, για να μπορέσει να χτιστούν εγκαταστάσεις για το ΟΠΑ. Θα είναι μια λύση για να επεκταθεί μέσα στον αστικό ιστό, δεν είναι όμως πάντα εύκολο αυτό το πράγμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος