Site icon NewsIT

Αγιασμός σε άδεια έδρανα στη Βουλή

03.10.2011 | 12:38
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός και 7 μόνο υπουργοί εκπροσώπησαν την Κυβέρνηση στον αγιασμό της Ολομέλειας της Βουλής. Απουσίαζαν και οι περισσότεροι βουλευτές.

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού και μόλις 7 υπουργών της Κυβέρνησης (Αν. Διαμαντοπούλου, Χρ. Παπουτσή, Φ. Σαχινίδη και Π. Γερουλάνου, Χ. Καστανίδη,
Δ. Ρέππα και Ν. Σηφουνάκη) των Προέδρων της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και ελάχιστων βουλευτών (περίπου 1/3 του σώματος, δηλ. 100 μελών του Κοινοβουλίου) τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, και μελών της Ιεράς Συνόδου.

Φέτος, αντί να μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πλησίασαν αυτοί για να φιλήσουν το σταυρό. Πρώτος έλαβε τον αγιασμό ο Γιώργος Παπανδρέου και στη συνέχεια ο Φίλιππος Πετσάλνικος και οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απουσίαζαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς, η Αλ. Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, που τα προηγούμενα χρόνια, αν και έδιναν το παρόν, αρνιόταν να φιλήσουν το σταυρό.

«Καλή χρονιά, καλή δύναμη και πλούσια τα έργα σας» ευχήθηκε στο Σώμα ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε να είναι η φετινή Σύνοδος «γόνιμη και δημιουργική για το λαό και τη δημοκρατία μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version