Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγιασμός στη Βουλή με το μυαλό στις εκλογές

Αγιασμός στη Βουλή με το μυαλό στις εκλογές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκίνησαν οι εργασίες της Δ’  και τελευταίας, πριν από τις εκλογές, Συνόδου της Βουλής.

Αγιασμός, χωρίς ιδιαίτερα ευτράπελα, με αρκετά άδεια βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, αλλά με πανηγυρική διάθεση από όλους όσοι βρέθηκαν στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας (03.10.2022). Οι βουλευτές, πάντως, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους, όλοι έχουν στο μυαλό τους τις επερχόμενες εκλογές.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών παρόντες  ήταν μόνο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Λονδίνο λόγω επιδείνωσης της υγείας του πεθερού του, ενώ δεν παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: «Αγαπητοί αδελφοί μας, αυτή τη συμβολική ημέρα, ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητά μας και τη συνεργασία μας, και την παράκληση ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει και να σας φωτίζει.

Θα θέλαμε κι εμείς, μέσα από την καρδιά μας, να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή: ο Θεός να σας δίνει δύναμη, να σας δίνει φώτιση, να σας δίνει υπομονή, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν και στα προβλήματα που καθημερινώς παρουσιάζονται. Η Εκκλησία, και ιδιαίτερα οι πατέρες, όλοι, κι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ πέρα, είμαστε συναντιλήπτορες. Δεν γνωρίζουμε μόνο και δεν βλέπουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα που είναι κι αυτά τεράστια, αλλά και τα δικά σας και τις υπέρογκες υπερβολικές δυσκολίες.

Θα θέλαμε, λοιπόν, αυτός ο καινούργιος χρόνος, να είναι ένας χρόνος, για όλους μας, αλλά ιδιαίτερα για εσάς, χρόνος υγείας, εργασίας δυνατής, και κυρίως, να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουνε και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην Βουλή για τον αγιασμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιστύλιο δήλωσε πως «θα επικεντρωθούμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως χώρα και όχι σε στείρες αντιδικίες με όρους κοκορομαχίες γιατί οι καιροί επιβάλλουν άλλα όχι αυτά. Εύλογη η κριτική, εύλογη η σκληρή αντιπαράθεση αλλά ας αντιληφθούμε την κρισιμότητα των περιστάσεων για τη χώρα όχι για τα κόμματα​».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις