Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άγνοια δηλώνουν στην κυβέρνηση για το φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

Άγνοια δηλώνουν στην κυβέρνηση για το φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

Άγνοια για την επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές ως ισοδύναμο για το ασφαλιστικό με στόχο να ευρεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνουν από τα αρμόδια υπουργεία.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα στο υπουργείο Εργασίας ήταν η απάντηση εκείνων που έχουν την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού με το κουαρτέτο. Παντελή άγνοια δήλωναν και από το υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα προχωρούσαν ένα βήμα περισσότερο λέγοντας ότι δεν αποκλείεται για το θέμα αυτό να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απάντηση στελεχών της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναζητούνται ισοδύναμα ώστε να μείνουν αλώβητες οι κύριες συντάξεις και το ποσό που αναζητείται είναι τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ. Όλα δείχνουν ότι 7- 8 Ιανουαρίου του 2016 θα είναι το πλέον κρίσιμο 24ωρο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό. Με την τρόικα να αντιδρά στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι διάφορες ιδέες. Η μια είναι η αύξηση των εισφορών με παράλληλη αύξηση των ελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις, ενώ σοβαρά εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φόρος στις συναλλαγές δεν θα αφορά όλες τις συναλλαγές και κυρίως τις μικρές και καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Οι πληροφορίες από το επιτελείο της κυβέρνησης λένε ότι ο φόρος σε κάθε περίπτωση δεν θα αφορά ποσά 50, 100 και 200 ευρώ, αλλά συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ, κυρίως επιχειρηματικές δηλαδή, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται εάν ως τέτοια συναλλαγή θα θεωρείται για παράδειγμα η μισθοδοσία ή η καταβολή σύνταξης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε