Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Άγρια καρφιά Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Είχαμε υποσχεθεί πως θα παραιτηθούμε

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Εκθέτει τον Α. Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης που σε νέα του συνέντευξη κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως αθέτησε την υπόσχεση του να παραιτηθούν εαν εξαναγκαστούν σε νέο Μνημόνιο. Διαβάστε τι αναφέρει για το νέο δάνειο – φονιά, όπως το χαρακτηρίζει.

Μύδρους κατά του Α. Τσίπρα εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξη του στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart. Ο τέως υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει πως με τον πρωθυπουργό είχαν συνεννοηθεί να παραιτηθούν σε περίπτωση εξαναγκασμού σε νέο Μνημόνιο, και πως ο Α. Τσίπρας τελικά υπαναχώρησε.
”Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά. Τελικά, όμως, δεν έκανε αυτή την επιλογή”.
Ο Βαρουφάκης ίδιος υποστήριξε ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης τα έχωσε και στον Γάλλο Πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τον ουσιαστικά μαριονέτα.”Βρισκόταν εκεί στις διαπραγματεύσεις, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο”.
Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Βαρουφάκης και για το περίφημο plan B, αφού υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό αλλά απλά ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρήσουν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες.

Πηγή Ημερησία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε