Πολιτική

Άγρια κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ΑΠΘ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα καθημερινά πλέον επεισόδια στο ΑΠΘ. 

Η ΝΔ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι με τις βαριοπούλες και όχι με την βιβλιοθήκη με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει σκηνικά ανομίας. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την ίδια «καραμέλα» για προβοκάτορες και συνεχίζει να καλύπτει την ανομία. Εμείς θα επιμένουμε να ρωτάμε ευθέως: Ο χώρος του ΑΠΘ που βρισκόταν υπο κατάληψη επι 34 χρονια και φυλάνε οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη όπως θέλει η ακαδημαϊική κοινότητα ή όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση καθημερινά. Δεν είναι με τη βιβλιοθήκη, αλλά με τις βαριοπούλες», τονίζει η ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης. Αφού έχει φέρει σε τρομακτικά αδιέξοδα την κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε», σημείωνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Προσπαθεί να πείσει πως το πρόβλημα δεν είναι η ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, αλλά ότι φοιτητές, τους οποίους επίτηδες «μπερδεύει» με προβοκάτορες που τον εξυπηρετούν, διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πολιτικές παράδοσης της Παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Στήνει σκηνικά έντασης, σε κάθε ευκαιρία, και στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τη νέα γενιά, γιατί ακριβώς είναι αυτή που αντιδρά πρώτη στον πολιτικό του σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλά σε αποδρομή. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και για την κοινωνική ειρήνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει πως τράπεζα στο Βέλγιο έκλεισε λογαριασμό του DiEM25 – «Το κάρμα σε τρελά κέφια» σχολιάζουν στο Χ
«Αν η τράπεζα είχε χιούμορ, δεν θα σας έκλεινε τον λογαριασμό. Θα σας άφηνε να βγάζετε 60€ την ημέρα, αφού στηθείτε ένα δίωρο στο ΑΤΜ», έγραψε χρήστης στο Χ
Γιάνης Βαρουφάκης 5
ΕΛΑΣ κατά Κυριάκου Πιερρακάκη για τα «επτά χατίρια» σε funds και servicers
Ο Δημήτρης Λυρίτσης ζητεί απαντήσεις για τις ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους πιστωτές, την απόσυρση του άρθρου 23 και τις κρατικές εγγυήσεις του «Ηρακλή». Στο επίκεντρο η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αύξηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών
Το σήμα της ΕΛΑΣ
Η στρατηγική Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα: Περιοδείες, κοινωνικές επαφές και προγραμματική αντιπαράθεση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει επαφές με φορείς της ευρύτερης περιοχής, να επισκεφθεί δομές της πόλης και να έχει συζήτηση με νέες και νέους της περιοχής, ενώ αύριο θα περιοδεύσει στη Μεγαλόπολη
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ