Πολιτική

Άγρια σύγκρουση Οικονόμου – Ραγκούση για το «καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκρηκτικό κλίμα κυριάρχησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, και τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας. Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, «καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου, που έκανε λόγο για διαστρέβλωση και παραποίηση των όσων είπε και ζήτησε να την ανακαλέσει, διαφορετικά, όπως είπε, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε επικαλούμενος μια φράση που έχει ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 φασιστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και ενός δημοσιογράφου. Η παράταξη αυτή έχει πληρώσει με βαρύ αίμα την τρομοκρατία και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνετε. Όχι όμως, εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκόπιμη και μεθοδευμένη τακτική που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν του διχασμού».

«Είναι βασική επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καταστροφολογούν, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να διχάζουν και να μεμψιμοιρούν. Εμείς προφανώς δεν θα τον παρακολουθήσουμε και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του αλλά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ψύχραιμα, κυβέρνηση και ΝΔ θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας που είναι να κρατάμε τους πολίτες ενωμένους και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Η Ελλάδα άλλαξε, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η σημερινή Ελλάδα, με τη σημερινή κυβέρνηση, προσελκύει νέες μεγάλες επενδύσεις, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες, δουλεύει για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτή η Ελλάδα και αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα οι δικαστές να επιλέγονται από την επετηρίδα και να αποδίδεται δικαιοσύνη», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε: «Αυτή την Ελλάδα οικοδομούμε εμείς. Εσείς, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να διχάζετε, να λασπολογείτε, να τρομοκρατείτε και να κουτσομπολεύετε. Εμείς δεν θα σας παρακολουθήσουμε. Θα μείνουμε σε αυτό που κάνουμε για μια πατρίδα καλύτερη».

«Παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε τα όσα είπα. Αν δεν ανακαλέσετε, θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας και εναντίον των τρομοκρατών τους οποίους καταδικάζουμε απόλυτα. Άρα δεν μπορεί να τα λέτε αυτά», ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
8