Πολιτική

Άγριες κόντρες στην Βουλή για την αντιεγκληματική πολιτική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εκατέρωθεν βολές πέφτουν σαν χαλάζι… στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αντιεγκληματική πολιτική που διεξάγεται με την συμμετοχή και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μια κοινοβουλευτική μάχη που σαφώς στρέφεται όχι μόνο στα θέματα του σωφρονιστικού συστήματος αλλά της εγκληματικότητας. Ο υπουργός, έχει επιφυλαχθεί να παρέμβει στο τέλος της συζήτησης.

Η πρώτη κόντρα σημειώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδη μίλησε για πολιτικούς κρατούμενους και εκδικητική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Το γάντι σήκωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης που την διέκοψε ζητώντας να πει ποιους χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους.

«Να μας πείτε ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε ποιόν λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου του απάντησε ότι «απ’ όσα είπα, αυτό σας ενόχλησε. Όλα τα άλλα για τις απευθείες αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, δεν σας ενοχλούν;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, απαντώντας και σε άλλους βουλευτές που αναφέρθηκαν στον κρατούμενο Δημάκη, σε παρέμβασή του ανέφερε «το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού το έχει ο καθένας και είναι σεβαστό. Όποιος όμως βρίσκεται στην φυλακή είναι γιατί έχει καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Δεν σας βγήκε με τον Κουφοντίνα και τώρα λέτε για τον Δημάκη… » και απευθυνόμενος στον τομεάρχη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη τον κάλεσε «σηκωθείτε και πείτε, εάν μπορείτε, ότι ο Κουφοντίνας είναι ποινικός κρατούμενος…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης απάντησε λέγοντας «κ. Πλεύρη, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι σήμερα, αλλά υπάρχουν πολιτικά δικαστήρια σήμερα και εάν συνεχίσετε έτσι θα σας τα πω. Μην συνεχίσετε έτσι γιατί θα σας πω ότι έχετε βαριά κληρονομιά …γιατί με αυτά που εφαρμόζετε είναι σε αυτή την κατεύθυνση..»​

Για την εγκληματικότητα που εκπορεύεται μέσα από τις φυλακές ανέφερε: «συμβόλαια θανάτου οργανώνονται μέσα από τις φυλακές. Τι κάνουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ; Τι κάνετε με τους “κοριούς” και αυτά αουτσόρσιγκ; Σε ένα κλειστό χώρο δεν μπορείτε να παρακολουθούν ποιοι μιλούν με ποιους;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα λέγοντας «δεν μπορεί ένας άνθρωπος που διετέλεσε σε υπεύθυνη θέση, που ήταν  σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού να λέει «δοκίμασα σκληρά ναρκωτικά για να δω τις επιπτώσεις…» και να στέλνει  ένα τέτοιο μήνυμα. Περίμενα μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να έλεγε “Μην δοκιμάσετε ποτέ ναρκωτικά” αλλά δεν την είδαμε. Τι κάνετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Λέτε ότι μπορεί κανείς να δοκιμάζει σκληρά ναρκωτικά για να δει τι επιπτώσεις έχει;»

H συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης συνεχίζεται και η κόντρα καλά κρατεί. ​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125