Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άγριες κόντρες στην Βουλή για την αντιεγκληματική πολιτική

Άγριες κόντρες στην Βουλή για την αντιεγκληματική πολιτική

Οι εκατέρωθεν βολές πέφτουν σαν χαλάζι… στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αντιεγκληματική πολιτική που διεξάγεται με την συμμετοχή και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μια κοινοβουλευτική μάχη που σαφώς στρέφεται όχι μόνο στα θέματα του σωφρονιστικού συστήματος αλλά της εγκληματικότητας. Ο υπουργός, έχει επιφυλαχθεί να παρέμβει στο τέλος της συζήτησης.

Η πρώτη κόντρα σημειώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδη μίλησε για πολιτικούς κρατούμενους και εκδικητική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Το γάντι σήκωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης που την διέκοψε ζητώντας να πει ποιους χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους.

«Να μας πείτε ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε ποιόν λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου του απάντησε ότι «απ’ όσα είπα, αυτό σας ενόχλησε. Όλα τα άλλα για τις απευθείες αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, δεν σας ενοχλούν;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, απαντώντας και σε άλλους βουλευτές που αναφέρθηκαν στον κρατούμενο Δημάκη, σε παρέμβασή του ανέφερε «το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού το έχει ο καθένας και είναι σεβαστό. Όποιος όμως βρίσκεται στην φυλακή είναι γιατί έχει καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Δεν σας βγήκε με τον Κουφοντίνα και τώρα λέτε για τον Δημάκη… » και απευθυνόμενος στον τομεάρχη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη τον κάλεσε «σηκωθείτε και πείτε, εάν μπορείτε, ότι ο Κουφοντίνας είναι ποινικός κρατούμενος…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης απάντησε λέγοντας «κ. Πλεύρη, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι σήμερα, αλλά υπάρχουν πολιτικά δικαστήρια σήμερα και εάν συνεχίσετε έτσι θα σας τα πω. Μην συνεχίσετε έτσι γιατί θα σας πω ότι έχετε βαριά κληρονομιά …γιατί με αυτά που εφαρμόζετε είναι σε αυτή την κατεύθυνση..»​

Για την εγκληματικότητα που εκπορεύεται μέσα από τις φυλακές ανέφερε: «συμβόλαια θανάτου οργανώνονται μέσα από τις φυλακές. Τι κάνουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ; Τι κάνετε με τους “κοριούς” και αυτά αουτσόρσιγκ; Σε ένα κλειστό χώρο δεν μπορείτε να παρακολουθούν ποιοι μιλούν με ποιους;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα λέγοντας «δεν μπορεί ένας άνθρωπος που διετέλεσε σε υπεύθυνη θέση, που ήταν  σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού να λέει «δοκίμασα σκληρά ναρκωτικά για να δω τις επιπτώσεις…» και να στέλνει  ένα τέτοιο μήνυμα. Περίμενα μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να έλεγε “Μην δοκιμάσετε ποτέ ναρκωτικά” αλλά δεν την είδαμε. Τι κάνετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Λέτε ότι μπορεί κανείς να δοκιμάζει σκληρά ναρκωτικά για να δει τι επιπτώσεις έχει;»

H συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης συνεχίζεται και η κόντρα καλά κρατεί. ​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις