Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγριες κόντρες στην Βουλή! Σε λίγο θα πείτε ότι ο Τσίπρας είναι ο Εθνάρχης της Αριστεράς!

Άγριες κόντρες στην Βουλή! Σε λίγο θα πείτε ότι ο Τσίπρας είναι ο Εθνάρχης της Αριστεράς!

Με αιχμές και ένταση που χτύπησε «κόκκινο» από την αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί για τρία λεπτά προκειμένου να «πέσουν» οι τόνοι- ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος της ακρόασης του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και έχοντας ως κύριο φόντο την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πανιώνιος, ολέ- ολέ…

Οι πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επέμεινε στις απόψεις τους περί μη επεμβάσεως στην ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου και καλής εκχώρησης του δικαιώματος ελέγχου και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να επικαλύψουν τις αποστάσεις…στις οποίες βρέθηκαν μεταξύ τους κατά την προηγούμενη πρώτη ακρόαση. Μάλιστα μέχρι και ο «Πανιώνιος» επιστρατεύτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είπε «ότι με τον Υπουργό δεν έχουμε καμία απολύτως διάσταση απόψεων μέχρι και ίδια ομάδα είμαστε… Πανιώνιος»…

Το ένστικτο…

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι «δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση που χειριζόταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, εκείνη ήρθε να με βρει και να με συναντήσει όχι εγώ, συναντηθήκαμε για ένα προσωπικό της θέμα που αφορούσε την κόρη της, επειδή όμως είναι προσωπικό εγώ θα παραμείνω κύριος και δεν θα αναφέρω τι, και εξωδίκως μιλήσαμε για την υπόθεση Βγενόπουλου που χειριζόταν…» Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που επικαλούμενος την εμπειρία και το εισαγγελικό του ένστικτο που έχει εδώ και τριάντα χρόνια πρόσθεσε πως «κάτι μου μυρίζει στην υπόθεση αυτή»!

Ο «αίλουρος» και οι «αέρινες ντρίπλες»…

Η «σκληρή» κόντρα του αναπληρωτή υπουργού ήταν και πάλι με τους βουλευτές της ΝΔ και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, παρόλο που η επαφή τους ξεκίνησε με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να αποδίδει το σκωπτικό σχόλιο οπου του έκανε ο κ. Βενζέλος της προηγούμενο φορά αποκαλώντας τον «αίλουρο» λέγοντας πως «σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για τις δικές σας αέρινες ντρίπλες και φανταστικές προσποιήσεις που κάνατε την προηγούμενη φορά…» Χαριτολόγημα, που δεν άργησε για να μετατρέψει τις «αέρινες ντρίπλες» σε νέες «αερομαχίες»…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επιδόθηκαν σε μια ακόμη προσπάθεια να «καλύψουν» την απόσταση του «δεν υπήρξε ποτέ καμία επέμβαση» με την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια κατά την προ ημερησίας συζήτηση ότι «την (κυρία Τσατάνη) την παρακίνησε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) να μην βάλει την υπόθεση στο αρχείο καθώς απασχολεί την κυπριακή δημοκρατία και την κοινή γνώμη …» υποστηρίζοντας ότι αυτό ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό «εν τη ρύμη του λόγου», από την εικόνα που είχαν δώσει τα Μέσα και «καθ’ υπόθεσιν»!

Το πιο λαϊκό παιδί…

Οξύτατες αψιμαχίες είχε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, όταν του είπε «ότι εσείς δεν πάτε σε φτωχικά μέρη…» με τον βουλευτή της ΝΔ να του υπενθυμίζει ότι πολιτεύεται και εκλέγεται συνεχώς εδώ και δεκαετίες, από τις πιο φτωχές περιοχές, αυτές της Β Πειραιώς, εκεί που δεν μπορείτε εσείς να πάτε…». Στιχομυθίες υψηλών τόνων όμως είχε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα που με νομικά επιχειρήματα και παρατηρήσεις επέκρινε τις απόψεις και κινήσεις του. Μάλιστα, η «κόντρα» πήρε και προσωπικές διαστάσεις… Όχι, βέβαια, αυτή που ξέσπασε στην αρχή της συνεδρίασης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος του είπε πως εάν τις αναφορές που έκανε εναντίον μου στην Ολομέλεια δεν την είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος θα αισθανόμουν βαθύτατα θιγμένος, αλλά αφού την έκανε ο κ. Βενιζέλος δεν έχει σημασία…»

Ο εθνάρχης της Αριστεράς…

Από τις «ατάκες» που σημάδεψαν τη συνεδρίαση ήταν και αυτή που όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε για τον Πρωθυπουργό ότι «ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια πολιτική εμπειρία…» κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να σχολιάσει « ναι, ο κ. Τσίπρας είναι ο εθνάρχης της Αριστεράς, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Δεξιά, έτσι σε λίγο, ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα μας πει ότι ο Τσίπρας είναι εθνάρχης της Αριστεράς…» . Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του ανταπάντησε γιατί «θέλετε να το επαναλάβω…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε