Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγριο κράξιμο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ για το βίντεο με τη Χρυσή Αυγή

Άγριο κράξιμο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ για το βίντεο με τη Χρυσή Αυγή

Οξεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή από την πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, του βίντεο της Χρυσής Αυγής από την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών επέλεξε σήμερα να δώσει βήμα στον ρατσισμό, τις ύβρεις, την τραμπούκικη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

«Προέβαλαν», συνεχίζει, «το βίντεο που τραβήχθηκε παράνομα, από κινητό τηλέφωνο χρυσαυγιτών βουλευτών, κατά τη διάρκεια μάλιστα, μιας κεκλεισμένων των θυρών, για εθνικούς λόγους, συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής», για να υποστηρίξει πως «η δικαιολογία ότι, δήθεν, η προβολή τέτοιων συμβάντων γίνεται με σκοπό την καταδίκη τους, μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί». Ν. Λιονάκης.
 

 Πως έγινε το περιστατικό

Το αποτρόπαιο επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε με «πρωτοπαλίκαρα» τους Χρήστο Παππά και Ηλία Κασιδιάρη οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους άρχισαν να εκτοξεύουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «προδότες» και «φιλιοππινέζες των μεταναστών» τόσο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο όσο και προς τους παριστάμενους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, λέγεται, ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές έφτασαν μέχρι και στο σημείο να καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τον άγριο καυγά που προκαλούσαν, «σπάζοντας» το απόρρητο της ενημέρωσης.

Οι αντιδράσεις σε αυτή την απαράδεκτη για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που εμπίπτει όχι μόνο στο ποινικό δίκαιο αλλά και στην πρόκληση ηθικής απαξίωσης προς τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμάσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Ντουζίνας, αρχικά ζήτησε από τους ταραχοποιούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν, με εκείνους να δηλώνουν την άρνησή τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Ντουζίνας και παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, εφάρμοσε το άρθρο 81 του Κανονισμού της Βουλής περί «ανάρμοστης και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς» και «προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδρίασεις» ασκώντας την σχετική «μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» και κλήθηκε ο Φρούραρχος της Βουλής για να εφαρμόσει την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της Γερουσίας. Οι βουλευτές φωνάζοντας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Λίγη ώρα μετά το «μαύρο – άσπρο» προσπάθησε να παρουσιάσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς με δηλώσεις τους στις τηλεοπτικές κάμερες του περιστυλίου της Βουλής λέγοντας πως «Καμμένος και Τσίπρας διαπράττουν εθνική προδοσία, βάζουν τούρκους και ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο. Τους καταγγείλαμε σε υψηλούς τόνους και για να μην απαντήσουν στις καταγγελίες μας, προκάλεσαν έκτροπα στην επιτροπή Άμυνας.»

Για «φασίζουσα» συμπεριφορά προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας πως «σήμερα γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο επιτέθηκαν εναντίον αρχηγού και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο. Άμεση ήταν η αντίδραση όλων κόμματων που ζήτησαν να αποβληθούν. Αρνήθηκαν, ενώ κατέγραφαν την απόρρητη συνεδρίαση με κινητά. Καταδικάζω αυτή την απίστευτη κατάστασης και καλώ το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουμε το χρέος που έχουμε όλοι μας. Όχι άλλες εκπτώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι πολίτες και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική αλλά ναζιστική».

Το μέλος της Επιτροπής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης περιγράφοντας τα έκτροπα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως «ζήσαμε την πιο προκλητική εμφάνιση της ΧΑ ως σήμερα…. Απαξίωση Κοινοβουλευτισμού και παρακμή! που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές… Ο λόγος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά ήταν ένα ρατσιστικό παραλήρημα. Η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατευτεί με την βελτίωση του ΚτΒ…»

O πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας και οι βουλευτές μέλη της Διαρκούς Επιτροπής σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι «σύσσωμα απαιτήθηκε η αποβολή από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής επειδή: Εκμεταλλευόμενοι οι βουλευτές της την Κοινοβουλευτική διαδικασία επιτέθηκαν με προσβλητικές και κακοήθειες εκφράσεις κατά του Αρχηγού ΓΕΣ και του σύνολου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εκτόξευσαν ρατσιστικές ύβρεις κατά μεταναστών, προσφύγων και κάθε βουλευτή, που αντέδρασε στη φασιστική συμπεριφορά τους.

Ο Φρούραρχος εκτέλεσε την απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής και οι βουλευτές της ΧΑ απεβλήθησαν, σε υλοποίηση της έμπρακτης καταδίκης του Σώματος. Οι βουλευτές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούν περαιτέρω έκπτωση του Κοινοβουλευτικού διαλόγου και απόπειρες κατάργησής του στην πράξη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε