Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στο ΣτΕ για να αποχαιρετίσει τους συναδέλφους της [video]

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στο ΣτΕ για να αποχαιρετίσει τους συναδέλφους της [video]

«Καρτέρι» στην υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είχαν… στήσει οι δημοσιογράφοι και την περίμεναν έξω από το σπίτι της, στο Μεταξουργείο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι, από τις 19:30 χθες το απόγευμα και μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το πρόσωπο της… ημέρας. Είναι η υποψήφια της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η πρώτη γυναίκα που έχει αυτή την τιμή.

Περίπου στις 08:30 το πρωί της Πέμπτης (16.01.2020), η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έφυγε από το σπίτι της στο Μεταξουργείο για να πάει στο γραφείο της, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Click4more Πώς και γιατί ο Μητσοτάκης «στέλνει» στην Ηρώδου Αττικού την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Η πίεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και ο στόχος των 280 ψήφων

Έξω από το σπίτι της, φυσικά, την περίμεναν κάμερες και δημοσιογράφοι, ευελπιστώντας σε μια δήλωσή της. «Δεν έχω καμία δήλωση πέρα απ’ όσα δήλωσα χθες. Ευχαριστώ θερμά» είπε η κα Σακελλαροπούλου, πριν μπει στο αυτοκίνητό της για να αναχωρήσει.

Κάτι ανάλογο είπε και όταν έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου επίσης την περίμεναν κάμερες και δημοσιογράφοι. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα δικαστικά της καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πήγε σήμερα στο ΣτΕ για να αποχαιρετίσει τους συναδέλφους της και να μαζέψει τα πράγματά της.

Η πρώτη αντίδραση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Το newsit.gr σας είχε ενημερώσει εδώ και μερικές μέρες πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν ανάμεσα στα ονόματα που σκεφτόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Click4more Ο Παυλόπουλος κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Θετικές απόψεις αλλά και ενστάσεις στην Κουμουνδούρου για την επιλογή Σακελλαροπούλου

Όταν το απόγευμα της Τετάρτης (15.01.2020) μεταδόθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ανακοινώθηκε ότι η επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η Πρόεδρος του ΣτΕ, μάλλον κανείς δεν έπεσε από τα… σύννεφα.

Η ίδια η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην πρώτη της δήλωση μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου χαρακτήρισε την επιλογή του πρωθυπουργού να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άκρως τιμητική, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Όλη η δήλωσή της

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις