Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Παυλόπουλος κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Παυλόπουλος κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στον πρωινό καφέ θα συζητηθεί η στάση του κόμματος.
Τις αποφάσεις του Προκόπη Παυλόπουλου περιμένουν στην Κουμουνδούρου.

Πολύ δύσκολα θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πέρα από το ότι προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018 για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, όπου και εξελέγη ομόφωνα, η κα Σακελλαροπούλου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου διατηρεί προσωπικούς δεσμούς από  το παρελθόν, ενώ το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος έχει ιδιαίτερο  συμβολισμό.

Click4more Πώς και γιατί ο Μητσοτάκης «στέλνει» στην Ηρώδου Αττικού την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Η πίεση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και ο στόχος των 280 ψήφων

Το newsit.gr την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ή το Ευάγγελο Αποστολάκη, θα έβαζε σε δίλημμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως και έγινε.

Σήμερα το πρωί στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η πρώτη συζήτηση για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα υπερψηφίσουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως θα χειριστούν το θέμα.

Παράγοντας… Παυλόπουλος

Ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με το πώς θα κινηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκολύνει τις εξελίξεις και δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία – καθώς δεν τον πρότεινε  το κόμμα από το οποίο προέρχεται – τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πρέπει να δηλώσει εάν θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Εφόσον αποφασίσει να την ψηφίσει, θα έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πρώτη εκλογή, καθώς οι ψήφοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν και περισσεύουν για να εκλεγεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει αντίρρηση να είναι υποψήφιος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην πρότασή του για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό. Στην περίπτωση αυτή, το βάρος θα πέσει στην δεύτερη ψηφοφορία – και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ  αποφασίσει να ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη- η Πρόεδρος θα εκλεγεί στην δεύτερη ψηφοφορία καθώς για την εκλογή της χρειάζονται 200 ψήφοι.

Άλλο ΣτΕ άλλο… Σακελλαροπούλου ΠτΔ

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν, ωστόσο, και στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα έπρεπε να αποδεχτούν την πρόταση του πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί μπορεί μεν ο ΣΥΡΙΖΑ να  πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπύλου για πρόεδρο του ΣτΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάνει και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι έχουμε μπει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τα εθνικά θέματα –λένε οι ίδιοι άνθρωποι – ίσως θα έπρεπε να επιλεγεί ένα πολιτικό πρόσωπο.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ακόμα το παράδοξο γεγονός ότι η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε προτείνει για πρόεδρο του ΣτΕ και τώρα την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις