Πολιτική

Αισιοδοξία της Κομισιόν μετά το Eurogroup

Ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.  

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των «σημαντικών» μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων μέσα στις επόμενες μέρες, οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, ωστόσο εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τους πιστωτές της Ελλάδας να αποφασίσουν σχετικά.

Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, όπου σημειώνεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη για το επίδομα θέρμανσης: «Πενιχρές εξαγγελίες» και «επικοινωνιακή αριθμητική»
ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας ανεβάζουν τους τόνους μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ - Από την ακρίβεια και τα καύσιμα έως το επίδομα ανεργίας
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής
Δημοσκοπήσεις MRB και Marc: Από 11,6 έως 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – «Βουτιά» για Καρυστιανού, τι καταγράφεται για ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Αρνητικό το ισοζύγιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη - Το 53,7% θεωρεί ότι τα μέτρα της ΔΕΘ είναι λιγότερα από όσα επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
14
Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ellinikon Sports Park: «Το Ελληνικό παίρνει ήδη νέα μορφή» – Το μήνυμα για τις μεγάλες αναπλάσεις σε Τατόι και ΔΕΘ
«Δεν δημιουργείται μια περίκλειστη πόλη για λίγους, αλλά ένας φιλόξενος προορισμός για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός – «Η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο στις οθόνες»
Μητσοτάκης, Ελληνικό