Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ να πάνε οι βουλευτές στις πορείες για τα Τέμπη

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ να πάνε οι βουλευτές στις πορείες για τα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ζήτησαν το μεσημέρι (08.03.2023) τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας για μία ώρα. Ο λόγος είναι να μπορέσουν οι βουλευτές να συμμετάσχουν στις πορείες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη.

Το αίτημα υπέβαλε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ως ένδειξης συμμετοχής και συμπαράστασης στο πένθος των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Λίγη ώρα αργότερα και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακόπουλου, συμφώνησε με την πρόταση λέγοντας ότι θα ήταν μία συμβολική και πολιτική πράξη, η 60λεπτη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας, προκειμένου οι βουλευτές να μπορέσουν αν συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα (13:20).

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας συμφώνησε με την πρόταση, λέγοντας: «Εγώ μόλις έρχομαι από αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας και θα μετά θα επιστρέψω σε αυτές. Η Βουλή θα μπορούσε να διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίασή της».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι θα ενημερώσει για τα αιτήματα τον Πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ότι χθες (σ.σ. 07.03.2023) η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων, όπως και υπήρξε αναφορά από τον ίδιο τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα εκ μέρους του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις