Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αιχμές δικαστών κατά κυβέρνησης για την βόμβα στο Εφετείο – Κάποιοι καλλιέργησαν πολεμικό κλίμα…

Αιχμές δικαστών κατά κυβέρνησης για την βόμβα στο Εφετείο – Κάποιοι καλλιέργησαν πολεμικό κλίμα…

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωση της επισημαίνει οτι η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί «επίθεση κατά της Δημοκρατίας». Καταδικάζει και η Ένωση Εισαγγελέων.

Δικαστές και εισαγγελείς μάλιστα καλούν όσους τον τελευταίο καιρό καλλιεργησαν κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους!

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Η Ένωση Εισαγγελέων

Καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο της Αθήνας και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και καλεί τη Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωση της: “Με αφορμή την έκρηξη, ύστερα από τοποθέτηση βόμβας  στο Εφετείο Αθηνών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

Κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα  να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενεργεία και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης”.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Την έλλειψη ασφάλειας στα δικαστήρια αναδεικνύει η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο της Αθήνας τονίζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας. Το σημερινό τραγικό γεγονός, σημειώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της πρωτεύουσας, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά, την έλλειψη ασφάλειας των δικαστικών υπηρεσιών, αφού δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα   για όλους τους δικαστές, δικηγόρους και  δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά  και για τους χιλιάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τα δικαστήρια.
Στην ανακοίνωση τους, επίσης, οι δικαστικοί υπάλληλοι καταδικάζουν την σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών και επισημαίνουν ότι παρόμοιες ενέργειες καλλιεργούν κλίμα φόβου και αβεβαιότητας σε ολόκληρη την  κοινωνία.Παράλληλα, αναφέρει ο Σύλλογος  ότι  ο χώρος της Δικαιοσύνης «πρέπει να προστατεύεται, έτσι ώστε να λειτουργεί ανεμπόδιστα από φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις