Πολιτική

Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση

«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είκοσι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα (5.5.25) σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μαξίμου την Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων ενώ στις 12:30 θα ακολουθήσει διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων και των πολιτικών.

Όπως τόνισε ο Άκης Σκέρτσος στις «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, το πιο εμβληματικό από αυτά τα μέτρα το οποίο θα παραδοθεί σήμερα είναι το Kids Wallet, «μία ψηφιακή θυρίδα για όσα παιδιά έχουν κινητό τηλέφωνο να ασκούν οι γονείς τον γονεϊκό έλεγχο».

«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει θέσει το ζήτημα του ψηφιακού εθισμού σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζοντας πως «υπάρχουν πολλοί αθέατοι ψηφιακοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε».

«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δύναμη», σημείωσε.

Ο υπουργός επιπλέον τόνισε πως «η βία υπάρχει παντού γύρω μας και πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση», ενώ αναφερόμενος στη βία στα πανεπιστήμια με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή στη Νομική Σχολή σημείωσε πως «θα έχουν κυρώσεις οι πρυτάνεις εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνοντας πως οι Πρυτανικές Αρχές έχουν ρόλο και ευθύνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 6
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 23