Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: «Οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση του σχετικά τη διασπορά του κορονοϊού στους αστυνομικούς, ο Άκης Σκέρτσος προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία παραθέτει στοιχεία από μελέτες και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ και επιβεβαιώνουν όσα είπε κατά τη συνέντευξη του στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA

“Μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό”, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, για τα πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, “όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες, καθώς στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας”.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Επικρατείας παραπέμπει σε δημοσιεύματα των New York Times, του BBC, όπως και σε μελέτη του World Economic Forum.

Σε αυτά ο αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, ότι “οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό -εκτός από τους υγειονομικούς- και από εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους, αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, αισθητικούς, κουρείς-κομμωτές, επόπτες σίτισης, εργαζόμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα κοκ.

Για την ακρίβεια μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι “αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά.

Μην επιχειρούν, λοιπόν, κάποιοι να δώσουν και δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο στον δημόσιο κανιβαλισμό που έχουν στήσει διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Αποκαλύπτει όμως πολύ καθαρά τα κίνητρά τους”, αναφέρει ακόμη και σημειώνει κλείνοντας:

“Η κυβέρνηση -ευτυχώς για όλους μας- ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσκομίσει αντιπολιτευτικά οφέλη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 15
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
16
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
9
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
24
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9