Πολιτική

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η πρώτη διαθήκη του την Τετάρτη (19/01/22)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανοίγει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, η διαθήκη του. 

Πρόκειται για την πρώτη διαθήκη του πρώην υπουργού, ενώ οι άλλες δύο διαθήκες αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Οι διαθήκες είναι πιθανό να προσφέρουν πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα περιεχόμενα των δύο θυρίδων, που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ξένη τράπεζα.

“Με τις διαθήκες αυτές θα αποκατασταθεί το όνομα της συζύγου του”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής. Και πρόσθεσε: “Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε, κυρίως όμως συκοφαντήθηκε, από το περιβάλλον του πρώην υπουργού… Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους”.

Βίκη Σταμάτη εναντίον Ελπινίκης Τσοχατζόπουλου

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Βίκυ Σταμάτη και την ξαδέρφη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2021, είχε έρθει στο “φως” της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο, που είχε καταγραφεί από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Σε αυτό, ανέφερε τα εξής: “Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Πρώην βουλευτής και υπουργός. Είναι Χριστούγεννα του 2020. Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μίας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η ξαδέρφη μου, η Νίκη και μία σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου.

Καταγγέλλω αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά διότι λειτούργησε και εκβιαστικά στη δράση τωνόσων είχαν κάνει απέναντί μου. Κλείνοντας αυτή την υπόθεση, αισθάνομαι την υποχρέωση ναζητήσω συγγνώμη έντονα από τη γυναίκα μου, διότι δεν κατάφερα με 100% επιτυχία νααντιμετωπίσω το μπούλινγκ και τους εκβιασμούς που είχαν ασκηθεί εις βάρος μου”.

“Έχω ενοχές για τη Βίκυ”

Σήμερα (18.01.2022), ο ΑΝΤ1 μετέδωσε νέο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγράφει τις σκέψεις του για τη Βίκυ Σταμάτη, λίγο μετά την αποφυλάκιση το.

“Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω. Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το εκτιμώ και είμαι δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ”, έλεγε χαρακτηριστικά.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 70
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16