Πολιτική

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η πρώτη διαθήκη του την Τετάρτη (19/01/22)

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανοίγει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, η διαθήκη του. 

Πρόκειται για την πρώτη διαθήκη του πρώην υπουργού, ενώ οι άλλες δύο διαθήκες αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Οι διαθήκες είναι πιθανό να προσφέρουν πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα περιεχόμενα των δύο θυρίδων, που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ξένη τράπεζα.

“Με τις διαθήκες αυτές θα αποκατασταθεί το όνομα της συζύγου του”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής. Και πρόσθεσε: “Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε, κυρίως όμως συκοφαντήθηκε, από το περιβάλλον του πρώην υπουργού… Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους”.

Βίκη Σταμάτη εναντίον Ελπινίκης Τσοχατζόπουλου

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη Βίκυ Σταμάτη και την ξαδέρφη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2021, είχε έρθει στο “φως” της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο, που είχε καταγραφεί από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Σε αυτό, ανέφερε τα εξής: “Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Πρώην βουλευτής και υπουργός. Είναι Χριστούγεννα του 2020. Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μίας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η ξαδέρφη μου, η Νίκη και μία σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου.

Καταγγέλλω αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά διότι λειτούργησε και εκβιαστικά στη δράση τωνόσων είχαν κάνει απέναντί μου. Κλείνοντας αυτή την υπόθεση, αισθάνομαι την υποχρέωση ναζητήσω συγγνώμη έντονα από τη γυναίκα μου, διότι δεν κατάφερα με 100% επιτυχία νααντιμετωπίσω το μπούλινγκ και τους εκβιασμούς που είχαν ασκηθεί εις βάρος μου”.

“Έχω ενοχές για τη Βίκυ”

Σήμερα (18.01.2022), ο ΑΝΤ1 μετέδωσε νέο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγράφει τις σκέψεις του για τη Βίκυ Σταμάτη, λίγο μετά την αποφυλάκιση το.

“Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω. Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το εκτιμώ και είμαι δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ”, έλεγε χαρακτηριστικά.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Έκπληξη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τους συνέδρους - Χριστοδουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταγραφεί δεύτερος σε δύναμη στους συνέδρους, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Παύλος Γερουλάνος
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ