Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ακρίβεια: Στο «τραπέζι» νέα μέτρα – Οι στοχευμένες παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ακρίβεια: Στο «τραπέζι» νέα μέτρα – Οι στοχευμένες παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με προσοχή παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, βδομάδα τη βδομάδα, τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να υπάρχει ικανοποίηση για την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και στις δημοσκοπήσεις, όμως την ίδια στιγμή δεν περνά απαρατήρητη και η ανησυχία των πολιτών, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμη, για την ακρίβεια.

Και στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN, που δημοσιοποιήθηκε χθες, η ΝΔ προηγείται με 18,1 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του προηγείται μόλις 1 μονάδα από το ΠΑΣΟΚ.

“Δεν θα κριθούμε από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ” το μήνυμα της Κυβέρνησης, η οποία εστιάζει τις δυνάμεις της στο δύσκολο στοίχημα της καθημερινότητας και δη της ακρίβειας, με έμφαση στη στήριξη των πιο ευάλωτων.

Στο τραπέζι νέες στοχευμένες παρεμβάσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, εξετάζοντας τα δημοσιονομικά περιθώρια για νέες παρεμβάσεις προς ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας.

Στον σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου είναι να δοθεί και φέτος σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος τα Χριστούγεννα “επιταγή ακρίβειας” στους αδύναμους. Ο σχεδιασμός είναι η χρηματική ενίσχυση, ύψους 250 ευρώ, να αφορά σε ευάλωτα νοικοκυριά, άτομα με αναπηρία, οικογένειες με παιδιά και άλλες κατηγορίες πολιτών και εκείνους που εισπράττουν σε μηνιαία βάση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

«Αντέχει η οικονομία»

“Αντέχει η ελληνική οικονομία, μπορεί με βάση τις αντοχές της και τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το κάνουμε και στο ρεύμα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όποτε παρατηρηθεί οποιαδήποτε ανάγκη ή αυξημένες τιμές, όπως τώρα, αυτή τη στιγμή, τα εξειδικεύει και το Υπουργείο και με αυτή τη λογική θα κινηθούμε” δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ακρίβεια και τα πρόστιμα

Η τελική απόφαση πάντως για την επιταγή ακρίβειας θα ληφθεί από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος παράλληλα με τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, έχει ζητήσει να πυκνώσουν οι έλεγχοι στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας. Από τις αρχές του χρόνου έχουν επιβληθεί περίπου 8 εκατ. ευρώ σε πολυεθνικές κ.α. μεγάλες εταιρείες, για αθέμιτη κερδοφορία, όμως στην κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η “μάχη” με την ακρίβεια θα είναι καθημερινή και πολιτικά κρίσιμη στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις