Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

«Αξημέρωτα» στα υπουργεία τους – Πρωτιά Σταϊκούρα – Μιχαληλίδου: Κανένα παιδί εκτός παιδικού

«Αξημέρωτα» στα υπουργεία τους – Πρωτιά Σταϊκούρα – Μιχαληλίδου: Κανένα παιδί εκτός παιδικού
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Με το υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να είναι προγραμματισμένο για τις 11:00, οι νέοι υπουργοί έπρεπε να είναι νωρίς νωρίς στο υπουργείο τους. Το… νήμα έκοψε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ήταν 07:08 το πρωί της Τετάρτης όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τα μανίκια του πουκαμίσου του σηκωμένα και χωρίς γραβάτα, έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών. Αφού χαιρέτισε όλους τους υπαλλήλους που βρήκε στην είσοδο, ανέβηκε στο γραφείο του.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ήταν ο πρώτος από τους νέους υπουργούς που έφτασε για να… πιάσει δουλειά. Ο δεύτερος ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που εμφανίστηκε στο υπουργείο τέσσερα λεπτά μετά τις 07:30. Γραβατωμένος και με σακάκι εκείνος, δεν αρνήθηκε να κάνει μια δήλωση στους δημοσιογράφους που είχαν στήσει… καραούλι έξω από τα υπουργεία, όπως άλλωστε συνηθίζεται πάντα όταν υπάρχει αλλαγή «φρουράς».

Στις 07:46 εμφανίστηκε στο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας. Εκείνος ήταν κάτι… ανάμεσα σε Σταϊκούρα και Γεωργιάδη. Δεν φορούσε σακάκι, φορούσε όμως γραβάτα και γυαλιά ηλίου τα οποία μάλλον… ξέχασε να βγάλει ξεκινώντας τη δήλωσή του.

Σχεδόν την ίδια ώρα με τον Βασίλη Κικίλια έφτασε στο δικό του υπουργείο και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Από νωρίς στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που μάλιστα πρωί πρωί συναντήθηκε και με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ακριβώς στις 08:00 εμφανίστηκε στο υπουργείο Εργασίας η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Ήταν η μοναδική που μίλησε αρκετή ώρα στους δημοσιογράφους.

Δόμνα Μιχαληλίδου: Κανένα παιδί εκτός σταθμού

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού δεσμεύτηκε η Δόμνα Μιχαληλίδου στις δηλώσεις της. Όπως είπε, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. «Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο και ήταν απόλυτη προτεραιότητα του σημερινού πρωθυπουργού στον προγραμματικό του λόγο. Η δημογραφική μας πολιτική έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις μητέρες, αλλά και τις οικογένειες.

Το ζήτημα, όμως, είναι να διαμορφώσουμε μία σφαιρική πολιτική, η οποία θα είναι ορθώς διατυπωμένη, αλλά και πολύ σωστά εμπεριστατωμένη, η οποία θα βοηθά όλη την οικογένεια. Αυτό που έχει πει πάρα πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Έχουμε πολλή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των δήμων και με αυτούς θα μπορούμε να δουλέψουμε ως προς το πώς στήνουμε καλύτερα τις υποδομές που υπάρχουν. Διασφαλίζουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Είμαστε το υπουργείο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πιο αδύναμων πληθυσμιακά ομάδων. Άρα, δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο».

«Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι κάνουν με κέφι τη δουλειά τους, οπότε το πολύ μεγάλο μου στοίχημα και αυτό που έχω να κάνω τώρα είναι να τους κερδίσω την εμπιστοσύνη, γιατί δουλειά με έναν άνθρωπο δεν γίνεται. Είναι πολλοί δημόσιοι λειτουργοί στο υπουργείο και στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι οποίοι κάνουν χρόνια τη δουλειά τους και με τρομερή αξιοπρέπεια και πρέπει να με εμπιστευτούν, οπότε έχω πολλή δουλειά να κάνω σε αυτό», σχολίασε η υφυπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι το κομμάτι του αντικειμένου που αναλαμβάνει, υπάρχει ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις. «Ήδη, το έχουμε δουλέψει πολύ, οπότε οργανωτικά και επιχειρησιακά πρέπει να μάθω καλά το υπουργείο και να κάνω τους ανθρώπους του να με εμπιστευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις