Πολιτική

Αξημέρωτα στην ιχθυόσκαλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης [vid]

Στις πέντε και μισή το πρωί βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.

Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.

Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξώδικο Καρυστιανού για την συμφωνία για τη Μονή Σινά: «Να διαφυλάξουν τον κρίσιμο ρόλο της στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση»
«Οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομική προσωπικότητα της Ιεράς Μονής, τη νομίμως κτηθείσα ακίνητη περιουσία αυτής και να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά αυτής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 15
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας