Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βατερλώ η αξιολόγηση! “Τη βλέπω να ολοκληρώνεται τον Ιούλιο” λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Απρίλιο”. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ωστόσο δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου βάζουν… φωτιά και μας κάνουν να θυμόμαστε μια φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου…

Οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών είναι “πυρετώδεις” και ο απόλυτος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν από ακριβώς δύο μήνες, είχε δηλώσει τα εξής: “Εάν πάμε μέχρι Μάιο – Ιούνιο, καήκαμε“!

Σήμερα, λοιπόν και σύμφωνα με το capital.gr, Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει -σύμφωνα με το Euro Insight του MNI- ότι οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Απριλίου είναι πολύ πολύ μικρές. Ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας συμπλήρωσε ότι βρίσκει πιο πιθανό η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο.

Εξακολουθούμε να λέμε ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ, πολύ μικρές. Το βλέπω να ολοκληρώνεται έως τον Ιούλιο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος!

“Άκυρο” και από Ντάισελμπλουμ!

Παράλληλα και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως “δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις“. Κάτι που δείχνει πως ουσιαστικά ο ίδιος προτρέπει τη χώρα μας να πάρει τις… δύσκολες αποφάσεις όποτε κι αν γίνει αυτό…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο ίδιος πάντως ανέφερε πως θα ασκήσει πίεση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων για το νέο ελληνικό πακέτο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα αλλά και την πρόσφατη “κόντρα” Ελλάδας – ΔΝΤ, στον απόηχο των διαρροών των wikileaks για την συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε