Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ακυρώνει ο Ομπάμα την ομιλία του στην Πνύκα!

Ακυρώνει ο Ομπάμα την ομιλία του στην Πνύκα!

– Σοβαρή εξέλιξη! Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την ομιλία του στην Πνύκα
– Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η ομιλία δεν θα γίνει εκεί λόγω κακοκαιρίας
– Η ομιλία θα γίνει στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
– Εκτιμάται πάντως ότι αυτό έγινε επειδή είναι ανοικτός χώρος και υπάρχουν φόβοι μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα προέκυψε πριν από λίγο. Τα σχέδια άλλαξαν και δεν θα γίνει η ομιλία του στην Πνύκα όπως είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 16/11/2016. Η επίσημη εκδοχή γι’ αυτήν την αλλαγή είναι ότι η ομιλία δεν θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο λόγω κακοκαιρίας. Αντ’ αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στεγασμένο χώρο. Ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο – η κακοκαιρία δηλαδή – σε μια επίσκεψη που είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και με μέτρα ασφαλείας τα οποία είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την αλλαγή στο πρόγραμμα στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην καρδιά της Αθήνας.

Και εκτιμούν ότι επελέγη ένας κλειστός χώρος ο οποίος θα είναι καλύτερα ελεγχόμενος και αυτή θα είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτήν την περίπτωση.

Τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα – καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουνε με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε