Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλαλούμ με την δήλωση Τσακαλώτου για το αν θα είναι η ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση

Αλαλούμ με την δήλωση Τσακαλώτου για το αν θα είναι η ΝΔ η επόμενη κυβέρνηση

Μια αποστροφή του λόγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια συνέντευξη στο CNBC και σε ένα σημείο της φάνηκε να λέει ότι «Είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να πάρει την εξουσία αλλά στο απίθανο και ατυχές ενδεχόμενο να πάρουν την εξουσία θα τους στηρίζαμε για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η ΝΔ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όχι τόσο γιατί την έχρισε επόμενη κυβέρνηση αλλά γιατί παραδέχθηκε το λάθος του για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησαν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας για fake news όσο και το υπουργείο Οικονομικών το οποίο με μια μακροσκελή ανακοίνωση και απομαγνητοφώνηση του επίμαχου σημείου αναφέρει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC.

Ειδικότερα, από το υπουργείο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Στο ακόλουθο λινκ https://www.cnbc.com/video/2019/02/21/greek-finance-minister-high-surplus-target-feeds-populists.html?&qsearchterm=tsakalotos

βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης τού υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται, σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let’s imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Απαντά:

Α. Of course, of course we did we wouldn’t change our position just because new democracy was in power. I don’t think it’s very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

 Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ: Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΝΔ είχε κάνει λόγο «για την αυτονόητη πρόβλεψή του (του κ. Τσακαλώτου) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές».

Στο θέμα επανήλθε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter στην οποία αναφέρει:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις