Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλεξιάδης: Απροσδόκητο δώρο τα 246 εκατ. ευρώ – Αιχμές Κατρούγκαλου σε Πρετεντέρη

Αλεξιάδης: Απροσδόκητο δώρο τα 246 εκατ. ευρώ – Αιχμές Κατρούγκαλου σε Πρετεντέρη

Απροσδόκητο δώρο για το Δημόσιο αυτό που προέκυψε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε πριν λίγο στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης θέλησε να σχολιάσει το συνολικό τίμημα που θα εισπράξει ο Δημόσιο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες λέγοντας χαρακτηριστικά «κανένας δεν περίμενε το δώρο των 240 εκατ ευρώ που προέκυψε από το διαγωνισμό γιια τις τηλεοπτικές άδειες Οι εξελίξεις αυτες με την απροσδόκητη αύξηση εσόδων, δίνει δυνατότητα για καλύτερο σχεδιασμό και καλύτερη διαχείριση».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, πάντως θέλησε να «προσγειώσει» τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη από τις διθυραμβικές δηλώσεις λέγοντας του πως «εσείς, ως εφοριακός θα ξέρετε εσείς καλύτερα από όλους μας ότι πρώτα τα χρήματα θα πρέπει να μπουν στο ταμείο και μετά να πανηγυρίζεις….»

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με αιχμές κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας πως «θα ήθελα να διορθώσω τα μαθηματικά του κ. Πρετεντέρη και να πω ότι 14 διαδοχικές κυβερνήσεις πέρασαν και δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα με τις τηλεοπτικές άδειες Αυτό έγινε από αυτή την κυβέρνηση. Το θέμα αυτό εκφεύγει των Μέσων Ενημέρωσης και είναι θέμα Δημοκρατίας».
Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης και σε αυτή την κυβερνητική δήλωση δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί λέγοντας στον υπουργό «δεν πιστεύω να πιστεύετε στις 3.30 τα ξημερώματα που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός απαλείφθηκαν τα φαινόμενα της διαπλοκής…».

Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έριξε «στροφές» ανταπαντώντας του πως «ξέρω ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλουν να αντιμετωπίστεί αυτή η διασύνδεση της διαπλοκής. Όπως και πολλοί από το κόμμα σας και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα που είναι βαθιά ριζωμένα»
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε