Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Είχε αλλάξει τουλάχιστον πέντε συνεργάτες στο Ευρωκοινοβούλιο – Πληροφορίες για νέες καταγγελίες

Αλέξης Γεωργούλης: Είχε αλλάξει τουλάχιστον πέντε συνεργάτες στο Ευρωκοινοβούλιο – Πληροφορίες για νέες καταγγελίες

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, αφού ο μέχρι πρότινος ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ελένη Χρονοπούλου. Σήμερα, Πέμπτη (20.04.2023), οι δικηγόροι του αναμένεται να λάβουν τη σχετική δικογραφία από τις Αρχές του Βελγίου. 

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως δηλώνουν οι δικηγόροι του, μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί από τη βελγική δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία βιασμού και ξυλοδαρμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από την υπόθεση με την Ελένη Χρονοπούλου, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες κατά του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρμοστη συμπεριφορά, οι οποίες όμως τέθηκαν στο αρχείο λόγω ελλιπών αποδεικτικών στοιχείων.

«Μετωπική» Μητσοτάκη σε Τσίπρα με «φόντο» την υπόθεση Γεωργούλη – Δεν θα διστάσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση ηττημένων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις Βρυξέλλες πληθαίνουν οι συζητήσεις για επιπλέον περιπτώσεις με μαρτυρίες, οι οποίες κάνουν λόγο και για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη και δεν αποκλείεται να δει το φως της δημοσιότητας και νέα καταγγελία. Υπάρχει έντονη κινητικότητα αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Eίχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες

Κάτι που επίσης συζητείται έντονα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι ότι ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες μέχρι τώρα, με πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον πέντε άτομα.

Στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν ή θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει. Συνήθως, γίνεται με επιστολή. Στη συνέχεια, ο ίδιος δίνει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής αποφασίζει για προφυλάκιση ή μη.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική, έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δηλώνει για την υπόθεση Γεωργούλη ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου

Τι λένε νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών 

Έγκριτοι νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομηνία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους. Εφόσον καταδικαστεί για βιασμό, η ποινή για τον μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια. Αναμένεται, πλέον, να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις