Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Μέσα στο Μάιο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Μέσα στο Μάιο η συζήτηση για την άρση ασυλίας του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και την κατάθεσή του μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, έχει ξεκινήσει.

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, μετά την καταγγελία από τη νομική σύμβουλο της Κομισιόν, αναμένεται να γίνει προς το τέλος Μαΐου.

Θα ακολουθήσει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι για να κληθεί ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής ενώπιον των δικαστικών αρχών και για να λάβει τη δικογραφία της υπόθεσης στα χέρια του θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Το πρώτο βήμα λοιπόν, αναμένεται να γίνει στις 8 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με την τοποθέτηση αρμόδιου εισηγητή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα οριστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχομένως στις 30 Μαΐου.

Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί επόμενη συνεδρίαση για να ληφθεί η απόφαση που θα γίνει γνωστή στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δεν θα υπάρξει αντίλογος…

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του με δυο επιστολές στην πρόεδρο της Kομισιόν, Ρομπέρτα Μέτσολα με τις οποίες ζητά να συμβάλλει όσο μπορεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μετά την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή θα υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου όπου ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της νομικής εκπροσώπου.

Βόζενμπεργκ: Κρυβόταν για μήνες λόγω των σοβαρών χτυπημάτων της

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ για την καταγγέλλουσα, ότι ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που η 38χρονη επί έξι μήνες κρυβόταν από όλους στην προσπάθεια της να μην γίνει γνωστή η υπόθεση και αναστατώσει τους γονείς της.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα θέματα που διαχειριζόταν στη διάρκεια της θητείας του ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως για τον πολιτισμό και την ελευθερία του Τύπου θα περάσουν στα χέρια άλλου ευρωβουλευτή, καθώς ο ίδιος δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα εμφανιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις της Κομισιόν.

Η «αινιγματική» ανάρτηση της καταγγέλλουσας το 2020

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, για 4 μήνες από την πρώτη καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, η καταγγέλλουσα κρατούσε κρυφό το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη από τις βελγικές αρχές. Τη στιγμή που το αποκάλυψε, έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν Μάιος του 2020, τέσσερις μήνες μετά την αρχική καταγγελία, όταν η καταγγέλλουσα πήγε ξανά στις αρχές και κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη.

Εκείνο τον μήνα, η δικηγόρος έκανε μια ανάρτηση στο Instagram: Ανέβασε μια φωτογραφία από το νεοκλασικό κτίριο Δικαιοσύνης των Βρυξελλών με τέσσερις μόνο λέξεις: «Νεοκλασικισμός και δικαιοσύνη σε συνδυασμό».

Για τους 3.200 ακολούθους της, η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε μια ωραία εικόνα και μια λεζάντα. Για εκείνη, όμως, φαίνεται εκ των υστερών ότι είχε ιδιαίτερο συμβολισμό…

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις