Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε και πώς θα αρθεί η ασυλία του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε και πώς θα αρθεί η ασυλία του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενδεχομένως την Πέμπτη (20.04.2023) θα μπορέσουν να πάρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί βάσει της καταγγελίας που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία τον κατηγορεί για βαριά ποινικά αδικήματα.

Μετά από την καταγγελία σε βάρος του, την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι. 

Στο Βέλγιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πότε θα πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της άρσης ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Την Τρίτη το βράδυ (18.04.2023) έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δικηγόρων του, μέσω της οποίας δηλώνει την αθωότητά του.

Η Ελληνίδα συνήγορός του δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν ακόμα έχουν πάρει τη δικογραφία στα χέρια τους, οπότε όταν γίνει και αυτό, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τις καταγγελίες και στη συνέχεια να κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει τη δική του άποψη.

Έπειτα, το ζήτημα να φτάσει στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη. Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσει στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί να χρειαστούν δύο ή και τρεις μήνες για να φτάσει στην Ολομέλεια, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, οπότε δεν είναι γνωστό το αν έχει αποφασιστεί εάν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στα τέλη Απριλίου Απρίλη ή αν θα πάει ακόμα πιο πίσω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό που αναμένεται πλέον είναι το εάν θα πάρει σειρά προτεραιότητας τώρα, στην Επιτροπή που έρχεται, ούτως ώστε να ξεκινήσει και πρακτικά η διαδικασία.

Τέλος, εκτιμάται ότι θα γίνουν προσπάθειες να προχωρήσει γρήγορα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις