Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλέξης και Άνγκελα στο ηλιόλουστο Βερολίνο [pics]

Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti
Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην… έδρα της Άνγκελα Μέρκελ και μάλλον δεν άκουσε όσα ήθελε. Συγκεκριμένα για το “καυτό” πολιτικό ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις παροχές που εξήγγειλε στο πρόσφατο διάγγελμά του.

Παροχές οι οποίες προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις… διαφόρων κέντρων στην Ευρώπη, αλλά κυρίως ενός κέντρου και ίσως του “ισχυρότερου”. Δηλαδή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι αντιδράσεις, μάλιστα, αυτές είχαν και ως αποτέλεσμα το “πάγωμα” των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Η ατμόσφαιρα είναι συνεπώς τεταμένη και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρα χθες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να έδειξε διατεθειμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις εξαγγελίες του, ωστόσο είναι βέβαιο πως ήθελε και… κάτι παραπάνω από την σημερινή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ωστόσο, αυτό δεν ήρθε, αφού άκουσε την καγκελάριο να λέει πως οι αποφάσεις για την Ελλάδα δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο αλλά στις Βρυξέλλες.

Πριν από όλα αυτά, πάντως, το κλίμα ήταν καλύτερο. Η γερμανίδα καγκελάριος υποδέχτηκε θερμά τον έλληνα πρωθυπουργό, ο τελευταίος της σύστησε τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και γενικά τα χαμόγελα περίσσευαν.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε