Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας – Μπέτυ Μπαζιάνα στην παράσταση “Ξύπνα Βασίλη”

Αλέξης Τσίπρας – Μπέτυ Μπαζιάνα στην παράσταση “Ξύπνα Βασίλη”
Φωτογραφία Eurokinissi

Ένα έργο με το δικό του ξεχωριστό νόημα επέλεξαν να δουν το βράδυ της Πέμπτης (27.12.2018) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα βρέθηκαν στο θέατρο για να δουν την παράσταση “Ξύπνα Βασίλη”. Το διαχρονικό αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά ανεβαίνει στη σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” και μάλιστα “σπάει” ταμεία, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί έως την ολοκλήρωση των παραστάσεων στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, όχι μόνο ανέβασε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Instagram αλλά στα insta stories ανέβασε και δυο μικρά βιντεάκια από τα παρασκήνια, όπου μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα πήγαν να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές.

Ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ φωτογραφήθηκε με τους πρωταγωνιστές της παράστασης. «Πρωτοποριακή σκηνοθεσία, εξαιρετική ερμηνεία στο διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ψαθά» ήταν το μήνυμα που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Άρης Μπινιάρης. Το ρόλο του Βασίλη Βασιλάκη ενσαρκώνει ο Γιώργος Γάλλος και της Αντιγόνης η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Παίζουν επίσης: Ηρώ Μπέζου (Ντίνα), Γιώργος Παπαγεωργίου (ποιητής Φανφάρας), Στέφανος Πίττας (Περικλής, Λελές), Έλενα Τοπαλίδου (κυρία Φαρλάκου), Λυδία Τζανουδάκη (Ιουλία), Αινείας Τσαμάτης (Μάνος Χατζηστραπάτσος), Κωνσταντίνος Σεβδαλής (αφηγητής).

Φωτογραφία n-t.gr

Στη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, η παρουσίαση της παράστασης γίνεται με το εξής κείμενο: «Ένα καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, «ντυμένο» με τον πιο εύθυμο και εύσχημο τρόπο. Μια κωμωδία από τον αξεπέραστό μας συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά για το παιχνίδι του χρήματος έναντι κάθε ιδεολογίας. Ο Δημήτρης Ψαθάς, αγαπητός στο θεατρικό και κινηματογραφικό κοινό του τόπου, σε μια διαχρονικά αποκαλυπτική και οξυδερκή σάτιρα. Η πένα του στηλιτεύει τους καιροσκοπισμούς φανατικών κάθε ιδεολογικοπολιτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.

Ο Άρης Μπινιάρης, πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα των σίξτις με διάθεση ευρηματική. Εμβαθύνει, βλέπει πέραν της εξιδανικευμένης εγγραφής μιας εποχής στο συλλογικό ασυνείδητο. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι. Φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Παρακολουθούμε με νέα ματιά μια κωμωδία της νεοελληνικής δραματουργίας που λατρεύτηκε στην κινηματογραφική της εκδοχή ως μια από τις πιο διασκεδαστικές. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις