Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει»

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει»

Την άμεση προκήρυξη εκλογών για να αποφευχθεί η «διαρκής πολιτική αβεβαιότητα» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «παράγοντα πολιτικής αστάθειας» και στηλίτευσε την «άρνησή» του «να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις θεσμικά» στις ερωτήσεις που του έχει καταθέσει, αντί να «περιφέρεται σε προστατευμένες κομματικές εκδηλώσεις και να λέει ότι “μυρίζει εκλογές”».

«Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει. Αν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές», είπε, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό θα «ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για την οικονομία, και για τη Δημοκρατία και για τον τόπο». «Να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης. Και να μην αφήνει τον τόπο σε μια διαρκή πολιτική αβεβαιότητα με τη δική του παρουσία στο ρόλο του πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική αλλαγή σήμερα είναι μια αναγκαιότητα και για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και το κράτος δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί. Αλλά και για να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα που αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω της ενεργειακής κρίσης έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω ΔΕΗ.

«Μας απαντάνε: μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece. Και αποτελεί γέννημα θρέμμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε ακόμα.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη για «ένα νέο σχέδιο», ένα «άλλο σχέδιο» προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του σήμερα και να οργανώσουμε τις δυνατότητες του αύριο». Αναλύοντας τους στόχους της «προοδευτικής και αποτελεσματικής πολιτικής κατά της ακρίβειας» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του κράτους στην λειτουργία των αγορών, «ώστε να εξαφανιστεί η αισχροκέρδεια και ο υπερβάλλων εγχώριος πληθωρισμός», επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών κοινής ωφέλειας και προώθηση «αναδιανεμητικών μηχανισμών», «φορολογώντας τα υπερκέρδη ώστε να στηρίζει με δημοσιονομικά μέτρα τα νοικοκυριά και τους πλέον αδύναμους».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις είπε: «Τα όσα δυσώδη βγαίνουν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ότι μάλλον ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας»,.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στην αρχή έμοιαζε απλά δογματική αλλά εντέλει φάνηκε επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη δημοκρατία». «Επιστράτευσε άθλια μέσα γιατί ήταν ίσως ο μόνος τρόπος να επιβάλει μια άδικη και εν τέλει άθλια πολιτική. Αυτή η σκοτεινή εποχή, σύντομα θα τελειώσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις