Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επέστρεψε εκτάκτως ο Τσίπρας μετά τις πυρκαγιές!

Επέστρεψε εκτάκτως ο Τσίπρας μετά τις πυρκαγιές!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι δραματικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές, κυρίως στην Αττική, υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα να διακόψει τη συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και να γυρίσει στην Ελλάδα. Κατευθείαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, καθώς τα πύρινα μέτωπα στην Αττική μαίνονται, μέχρι το βράδυ, ανεξέλεγκτα.

Ο πρωθυπουργός γύρισε εσπευσμένα στην Ελλάδα και αμέσως μετά την προσγείωση βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για να ενημερωθεί για τις δραματικές εξελίξεις.

Νωρίτερα και σε δηλώσεις του από την πόλη Μόσταρ, ο κ. Τσίπρας  δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο οι σημερινές πυρκαγιές να είναι έργο εμπρηστών.

Από το μεσημέρι, όταν και ξέσπασαν οι φωτιές στην Αττική, αλλά και στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Τον πρωθυπουργό ενημερώνουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος, επίσης, μίλησε για “μη αθώες φωτιές“.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Πληροφορήθηκα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική με τρία παράλληλα μέτωπα. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Όλες οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες. Η σκέψη μου βρίσκεται εκεί”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις