Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 2021: «Δεν θέλω να γίνω μνημείο του εαυτού μου»

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 2021
Φωτογραφία: Intime

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε για το «τι άλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας» μετά την ήττα στις τελευταίες εκλογές. «Τι διαφορετικός είναι για να ζητήσει τώρα την ψήφο του ελληνικού λαού που τον αποδοκίμασε στις τελευταίες εκλογές;».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μου φέρνετε στο μυαλό τον κύριο Κόυνερ του Μπρεχτ. Τον συναντάει κάποιος και του λέει “έχω ένα χρόνο να σας δω, δεν αλλάξατε καθόλου” και απαντά ο κύριος Κόυνερ: “Ωχ, δηλαδή έχω γίνει ένα μνημείο του εαυτού μου“. Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους», χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα σε κίνηση.

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου. Από το 2008 έχω μεγάλη εμπειρία, έχω κάνει λάθη, έχω δώσει μάχες και έχω συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι. Είναι αναγκαίο αν θέλεις να είσαι χρήσιμος στους πολίτες να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εκπροσωπείς τα συμφέροντά τους. Αυτό γίνεται μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στις συνθήκες που ζούμε».

Τόνισε ακόμα ότι ναι μεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα παρέμεινε η ίδια, αλλά ο ίδιος πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα, είπε δεν θα διώξουν εκείνους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο κόμμα αλλά θα γίνει ένα «πάντρεμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές

«Είναι προφανές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα κάνει πράξη την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Το κόστος θα αφορά αυτόν που θα επιλέξει να μην συνεργαστεί και όχι εμάς», απάντησε. Παρακολουθούμε τις διαδικασίες με βάση τα καταστατικά των κομμάτων του προοδευτικού τόξου.

Click4more: Τσίπρας για εκλογές: «Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να κάνει debate και μιλάει τώρα για αρνιά και γαλοπούλες; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»!

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσπάθεια διεμβολισμού των κόμματων. «Μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα έχουν οι πολιτικές. Αυτό που πρέπει να δει ο πολίτης είναι στις αντιπαραθέσεις των προσώπων να δει το πολιτικό διακύβευμα», είπε ακόμη.

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις