Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία» – Το καυστικό σχόλιο για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Το τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα προέρχεται από έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν δυσανάλογα τα ευάλωτα στρώματα»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με νέα ανάρτησή του από τα όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση στο Facebook με απόσπασμα από την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι με τα όσα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει ένα μέρος από το «τερατώδες», όπως το χαρακτηρίζει πρωτογενές πλεόνασμα, που στο πρώτο επτάμηνο άγγιξε τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και επισημαίνει πως κύρια πηγή της «μεγάλης και συστηματικής», όπως την χαρακτηρίζει, υπέρβασης, αποτελούν τόσο οι έμμεσοι φόροι όσο και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων. Φόροι, που όπως σημειώνει, ο πρώην πρωθυπουργός, επιβαρύνουν δυσανάλογα τα ευάλωτα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Θα επιστρέψει, δηλαδή, ένα μέρος από το τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα, που στο πρώτο επτάμηνο άγγιξε τα 8 δισ. Ενώ για το 2024 ήταν 6,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο. Και κύρια πηγή της μεγάλης και συστηματικής αυτής υπέρβασης, αποτελούν τόσο οι έμμεσοι φόροι όσο και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων – φόροι που κατά κανόνα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα ευάλωτα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του με απόσπασμα όσων δήλωσε στο συνέδριο του Economist ο Αλέξης Τσίπρας.  

 

«Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω, ωστόσο, την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί. Από την ομιλία στο 5ο Συνέδριο “Thessaloniki Metropolitan Summit”, που διοργάνωσε ο Economist.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας
Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε – Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις από θέση ισχύος»
Υποστήριξε ότι η μεγάλη αλλαγή των τελευταίων ετών είναι πως πλέον η Αθήνα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Άγκυρα καλείται να αντιδρά στις ελληνικές πρωτοβουλίες
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη – Δεν συζητάμε τίποτα άλλο με την Τουρκία εκτός από υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
«Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2027 και τον Οδικό Χάρτη της πατρίδας μας προς το 2030» τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
186