Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Αναταραχές στη Νέα Αριστερά για το πότε θα παραιτηθεί ο πρόεδρος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Η αρχή του «κακού» στο κόμμα φαίνεται πως έγινε την επόμενη ημέρα της ΚΕ, όπου δεν πέρασε η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αλλά του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μένει -μέχρι να φύγει- στην θέση του πρόεδρου της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης αφού ο ίδιος θέλει να καθορίσει τις εξελίξεις στο κόμμα του. 

Αυτό τουλάχιστον που για την ώρα είναι βέβαιο, με βάση τα όσα λένε οι συνεργάτες του, είναι ότι αύριο δεν υπάρχει καμία συνεδρίαση οργάνου στην οποία θα πάει και θα παραιτηθεί ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς. Οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ωστόσο ότι υπάρχει θέμα με την προεδρεία του Αλέξη Χαρίτση από την στιγμή που εμφανίζεται να μην ελέγχει την πλειοψηφία της ΚΕ της Νέας Αριστεράς.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος με τους συντρόφους του και αν μπορούσε να είχε φύγει θα το είχε κάνει… χθες. Θέλοντας ωστόσο να διαψεύσει και ο ίδιος τα σενάρια της βίαιης εκθρόνισης του από τη αρχηγεία της Νέας Αριστεράς, με μία ανάρτηση του για τον σιδηρόδρομο δήλωσε παρών, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι αυτός θα ορίσει τον χρόνο και τον τρόπο που θα αποχωρήσει από την θέση του. 

Οι επιλογές που έχει πάντως ο Αλέξης Χαρίτσης είναι πολύ συγκεκριμένες. Είτε θα παραιτηθεί πριν από το συνέδριο του κόμματος του που έχει οριστεί για τα τέλη Ιουνίου ή θα επιλέξει να φτάσει στο συνέδριο και εκεί να παραχωρήσει την θέση του στον επόμενο που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Φυσικά το πρώτο σενάριο έχει τα «θέματα» του καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, στο συνέδριο, θα πρέπει να εισηγηθεί την πρόταση του που όπως είναι γνωστό είναι υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα με την πλειοψηφία της ΚΕ του κόμματος. 

Η αλήθεια είναι ότι από την επόμενη μέρα της ΚΕ όπου δεν πέρασε η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αλλά του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ξεκίνησαν τα σενάρια για την επόμενη μέρα του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.  

Αρκετοί περίμεναν ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα έδινε την παραίτηση του τα επόμενα εικοσιτετράωρα ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι θα πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. 

Τα στελέχη που εμφανίζονται αρνητικά στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι και αφού θα έχουν υπάρξει εξελίξεις τόσο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όσος και στην υπόθεση του Αλέξη Τσίπρα. 

Επ’ ουδενί πάντως δεν θέλουν να εμφανιστεί ο Σωκράτης Φάμελλος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πως κατάφερε μέσα από την συνεργασία με την Νέα Αριστερά να κάνει το κόμμα της Κουμουνδούρου και πάλι αξιωματική αντιπολίτευση.

Να θυμίσουμε ότι από την ΚΟ, ο Αλέξης Χαρίτσης μαζί με Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτιού, Νάσο Ηλιόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, τάσσονται υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο, την Σία Αναγνωστόπουλου και την Πέτη Πέρκα, που εμφανίζονται  αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης με τίτλο «Αναποτελεσματικά και υποκριτικά τα κυβερνητικά μέτρα, επιτακτική ανάγκη για υιοθέτηση των δίκαιων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Παράλληλα η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και το μέλος της Π.Γ. του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισκέφθηκαν τις Βούτες Ηρακλείου όπου μαζί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μπάμπη Αλογδιανάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Γιώργο Σησσαμάκη, κλιμάκιο επιστημόνων, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και κατοίκους του χωριού είδαν τα σπίτια και τους δρόμους που έχουν ρήγματα. Ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του φαινομένου και των ερευνών και συνομίλησαν με κατοίκους.

Εννιά σπίτια έχουν εκκενωθεί και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός των αρμόδιων αρχών για τις περαιτέρω ενέργειες και στήριξη των κατοίκων σε ό,τι χρειάζονται στη βάση πάντα και των υποδείξεων των επιστημόνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 128
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου