Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλέξης Χαρίτσης: Με ενδιαφέρει το να είμαι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες

Αλέξης Χαρίτσης: Με ενδιαφέρει το να είμαι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων θα κάνουν τις επόμενες μέρες οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συγκροτήσουν τη νέα Κοινοβουλετική Ομάδα, όπως δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν σε συνεχείς συνεδριάσεις ώστε να καταλήξουν στο σχήμα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που λένε ότι ο ίδιος θα είναι επικεφαλής αυτής της νέας πολιτικής κίνησης, λέγοντας πως «θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα.

«Επώδυνη η απόφαση η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ήταν μια επώδυνη απόφαση. «Πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια. Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη. Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και με την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο».

Άσκησε κριτική στις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως «ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κ. Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά».

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος» είπε για τις αποχωρήσεις

«Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Κασσελάκη»

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά πολιτικό. 

«Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε.

Σχολιάζοντας και τις δημοσκοπήσεις είπε πως «δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις