Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής στο Live News: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία»

Οι προκλήσεις των Τούρκων τον τελευταίο καιρό δεν έχουν τέλος με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, πρώην υφυπουργό Άμυνας να σχολιάζει τη στάση του Ερντογάν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα πήρε μία σημαντική απόφαση για τη διαχείριση κρίσεων. Για πρώτη φορά αποφασίζουμε να αλλάξουμε τον βηματισμό μας όσον αφορά την αντίδρασή μας και πλέον αποφασίζει η Ελλάδα να πάρει την πρωτοβουλία και να μην ακολουθεί κάθε φορά τι κάνει η Τουρκία», είπε ο κ. Στεφανής σχετικά με τις αντιδράσεις της Ελλάδας σε σχέση με τις τουρκικές απειλές.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα βασίζεται στις ισχυρές συμμαχίες και στην ισχυρή αποτροπή. Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν η αντίδραση της Γερμανίας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε το χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας».

«Με δήλωσή της η γερμανική κυβέρνηση λέει στην Τουρκία ότι θα πρέπει αν αλλάξει τη συμπεριφορά της και να την επανακαθορίσει σε σχέση με τον αναθεωρητισμό της».

«Οι δικές μας ενέργειες είναι πάντα προσεκτικές και ψύχραιμες. Βασίζονται στην πραγματική επιθυμία να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με όλους μας τους γείτονες. Σε κάθε νησί οι ένοπλες δυνάμεις εκπαιδεύονται και μελετάνε πολλά σενάρια, που είναι ακραία, αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών είτε σε συμβατικό πεδίο είτε στο υβριδικό».

Ο κ. Στεφανής τόνισε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία. Είμαστε προσεκτικοί στις ενέργειές μας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι για εμάς προέχει η ήρεμη συμβίωση, η πρόοδος και η ευημερία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
105