Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα υπόσχεται η Φωτίου ελέω… εσωκομματικής “φαγωμάρας”

Αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα υπόσχεται η Φωτίου ελέω… εσωκομματικής “φαγωμάρας”

Δεν αλλάζει κάτι στο Πολυνομοσχέδιο σε σχέση με τα επιδόματα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, ξεκαθάρισε Θεανώ Φωτίου. H αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσέθεσε πως για όσους από το νέο σύστημα «χάνουν» κάποια επιδόματα, θα υπάρξει εντός του 2018 αναπλήρωση.

Η κ. Φωτίου προσπάθησε με αυτόν τον τρόπου να κατευνάσει τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις απώλειες που θα έχουν δικαιούχοι του επιδόματος, με τους οποίους και είχε συνάντηση.

Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη που είναι ένας από τους βουλευτές που ανοιχτά έχει εκφράσει διαφωνίες για αυτές τις περικοπές που επέρχονται, «πέρασαν» μετά τη συνάντηση που είχαν από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

“Δεν υπάρχει γκρίνια στους βουλευτές”

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία «γκρίνια» μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε και παράπονα στους δημοσιογράφους, επειδή όπως είπε δεν προβάλλουν τις κατηγορίες των δικαιούχων που θα δουν αύξηση στο επίδομά τους.

Η κυρία Φωτίου, σημείωσε, πως το 2018 είναι ένα έτος για το Παιδί και μέσα από αυτό θα μπορέσουν να γίνουν διορθώσεις όπου δούμε ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα… Μάλιστα σημείωσε ότι με τον τρόπο που σήμερα δίνονται αυτά τα επιδόματα δύο φορές το χρόνο, υπάρχει χρόνος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις… και πρόσθεσε πως σύντονα θα αλλάξει αυτός ο τρόπος καταβολής, θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφορμας, με διασταυρώσεις και θα δίνονται άμεσα στους δικαιούχους.

Πάντως, επανέλαβε πως αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο δεν μπορεί να γίνουν, αλλά ότι γίνει θα γίνει σε βάθος χρόνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις