Πολιτική

Αλλαγή ατζέντας για το Μαξίμου μετά την Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ακρίβεια, το πρόβλημα στέγασης και τα νέα έργα

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση επικεντρώνει στην προβολή της θετικής ατζέντας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία εβδομάδα πριν πέσει η αυλαία στη Βουλή με τη δρομολόγηση από την πλευρά της πλειοψηφίας της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώρισε μεν ότι η κυβέρνηση του δεν πέτυχε την εξυγίανση του Οργανισμού, επέμεινε δε ότι πρόκειται για ένα «διαχρονικό, διακομματικό, πολιτικό πρόβλημα», δικαιολογώντας έτσι και την απόφαση η έρευνα για τις αγροτικές επιδοτήσεις να ξεκινήσει από το 1998.

Δίνοντας το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η απόφαση για την διάλυση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την υπαγωγή των λειτουργιών της στην ΑΑΔΕ ελήφθη πριν από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Τόνισε δε, ότι ο έλεγχος θα ξεκινήσει «από αυτούς που χόρευαν στο κέντρο της πίστας», από τα ΑΦΜ δηλαδή που πήραν τα πολλά λεφτά.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που είναι «ορόσημο» για το κυβερνών κόμμα, να έχουν φύγει τα πρώτα ραβασάκια για επιστροφές των κλεμμένων.

Η αντίστροφη μέτρηση

Με την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών εκκρεμοτήτων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΚΕ την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ξεκινά για την κυβέρνηση η αντίστροφη μέτρηση για τη ΔΕΘ.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά ότι μετά το τέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή και την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών στο Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά και την έγκριση από το Κοινοβούλιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «ανοίγει ο δρόμος» για «φυγή προς τα μπρος» της κυβέρνησης, με τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα και τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

«Σκοπός να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη»

Με την παρουσία του στη ΔΕΘ και με «όπλο» του τον δημοσιονομικό χώρο που έχει εξασφαλιστεί και επιτρέπει την επιστροφή μερίσματος στους πολίτες, ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα και ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.

«Σκοπός μας είναι να απαλύνουμε και να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη, ειδικά τους μισθωτούς» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, χωρίς ωστόσο να «ανοίξει» περαιτέρω «τα χαρτιά του».

Με την ακρίβεια να συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα «αγκάθι» για τα νοικοκυριά, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, μέσα από μειώσεις φόρων, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται, μεταξύ άλλων, και για το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης.

Έμφαση στη θετική ατζέντα

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση επικεντρώνει στην προβολή της θετικής ατζέντας.

Χθες στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσιάστηκε το εθνικό σχέδιο κατά της λειψυδρίας, ενώ σε συνάντηση του με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την περιοχή, με αιχμή τον οδικό άξονα Ε65 αλλά και τις πρωτοβουλίες για νέες θέσεις εργασίας και κίνητρα για την προσέλκυση εργαζομένων και επιχείρηση στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες και την επαφή του με τους πολίτες.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζει νέες επισκέψεις στο Λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια, για τα εγκαίνια έργων που έχουν γίνει, όπως η νέα εθνική οδός Πάτρας – Πύργου, αλλά και άλλα έργα, αναπτυξιακού χαρακτήρα για τις τοπικές κοινωνίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49