Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αλλάζει επικοινωνιακή τακτική ο Τσίπρας

Αλλάζει επικοινωνιακή τακτική ο Τσίπρας
Φωτογραφία InTime News

Αλλάζει την επικοινωνιακή τακτική του με τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πλέον θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ θα παραθέτει τα προγράμματα των δυο κομμάτων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) για όλα τα κοινωνικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επτά μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου ξεκινά την κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση. Από την Σπάρτη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μικρότερο ποσοστό στις  εκλογές του Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ αναρωτήθηκε που πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης λέγοντας: «έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς».

Click4more Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση με… μπουλντόζες, “σώβρακα και φανέλες”!

Προέβλεψε μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει εκλογές για να γλιτώσει από τα αδιέξοδα». Ανέφερε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας: «Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τέτοια μεγάλα φάουλ της κυβέρνησης θα ζητούσε εκλογές. Εγώ όμως δε θα αντιγράψω τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζητούσε από την πρώτη ημέρα», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες: «Έτσι βέβαια που παν’ τα πράγματα θα ζητήσει ο ίδιος εκλογές, όχι από επιλογή αλλά για να γλιτώσει από τα αδιέξοδα. Καλοδεχούμενες οι εκλογές γιατί μας ενδιαφέρει η χώρα να γλιτώσει από τα χειρότερα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης –ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία-  λέγοντας  ότι «ο κ. Γεωργιάδης έταζε μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα στο Ελληνικό και τελικά η μόνη μπουλντόζα που φέρνει στοχεύει στην πρώτη κατοικία για να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια του κοσμάκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα γι’ το θέμα αυτό ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορές. Με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση  αλλά το «κόβει μαχαίρι» λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds».

Click4more Μεταναστευτικό, το πιο αιχμηρό «αγκάθι» στα πλευρά της κυβέρνησης! Ζητούν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Λέσβο, Χίο, Σάμο

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το θέμα των δανείων αναφέρθηκε και «στους μπαταχτσήδες και τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, ενώ για την κρίση στο ποδόσφαιρο ανέφερε ότι: «Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Ο  πρωθυπουργός προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με μεγαλύτερα λάθη, προκειμένου να κατευνάσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την υπόθεση».

Και κατέληξε: «Εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα του ποδοσφαίρου, θα διαχειριστούν τον Ερντογάν;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις