Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αλλάζουμε”: Ένας διαφορετικός συνδυασμός διεκδικεί το Δήμο Αγίας Παρασκευής [pics]

“Αλλάζουμε”: Ένας διαφορετικός συνδυασμός διεκδικεί το Δήμο Αγίας Παρασκευής [pics]

Με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη, έναν σαραντάρη δημοτικό σύμβουλο, οι “Αλλάζουμε” διεκδικούν τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για μία ομάδα ενεργών πολιτών, που αποφάσισε συλλογικά να εξελιχθεί σε συνδυασμό, δηλώνοντας ότι θέλει να αλλάξει την πόλη της και τη ζωή των συμπολιτών της.

“Για να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη μας” λέει ο Γιάννης Μυλωνάκης, “επιλέξαμε να ξεκινήσουμε όχι μιλώντας, αλλά ακούγοντας τους συμπολίτες μας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη σχέση με ας με τους πολίτες”.

Δύο φορές, μέχρι τώρα, οι “Αλλάζουμε” προχώρησαν σε δράσεις αμφίδρομης επικοινωνίας, μέσω της επαφής τους με κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, από τους οποίους ζήτησαν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, ώστε να καταγραφούν οι απόψεις τους, την πρώτη φορά για τον αθλητισμό και τη δεύτερη για ζητήματα καθημερινότητας. Οι δράσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή και ολοκληρώθηκαν με work shops, στα οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης, ειδικοί σε κάθε θέμα, αλλά και πολίτες.

“Μέσα από αυτή την αμφίδρομη διαδικασία κατεγράφησαν λύσεις για σημαντικά ζητήματα της πόλης, που θα ενταχθούν στις προτάσεις μας προς τους πολίτες”, εξηγεί ο Γιάννης Μυλωνάκης. “Εμείς αλλάζουμε”, συμπληρώνει, “θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας πράξη. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κάνουν το ίδιο ώστε η Αγία Παρασκευή να γίνει καλύτερη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις